Το…one more που δεν ήρθε ποτέ και ο ατσάλινος Τζόκοβιτς (vids)

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Τελικός Wimbledon με τον Ρότζερ Φέντερερ να αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον 3ο μεταξύ τους τελικό στο SW19 με τα τρόπαια στους δύο προηγούμενους (2014, 2015) να καταλήγουν στα χέρια του Σέρβου. 

Ήταν ένας από τους όχι τόσο ποιοτικούς τελικούς, αλλά από τους πλέον δραματικούς σε εξέλιξη, κράτησε 4 ώρες και 57 λεπτά και βρήκε και πάλι νικητή τον Τζόκοβιτς με 7-6(1), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(7-3). Ήταν η πρώτη φορά που είχε εφαρμοστεί στο Wimbledon

ότι στο 6-6 του 5ου set οι παίκτες από εκεί και πέρα θα πρέπει να πάρουν 2 games διαφορά, μέχρι το 12-12 όπου εκεί θα υπάρξει tie-break. 

Στη διαδρομή προς τον τελικό ο Φέντερερ θα χάσει το 1o set της πρεμιέρας από τον Νοτιαφρικανό Λόιντ Χάρις, αλλά από εκεί και πέρα θα πάρει τα επόμενα 3. Ενώ θα προχωρήσει χωρίς να χάσει set κόντρα στους Τζέι Κλαρκ (2ος γύρος), Λούκας Πούιγ (3ος γύρος) και Ματέο Μπερετίνι (4ος γύρος), ενώ θα κερδίσει στα 4 set Κέι Νισικόρι (προημιτελικά) και Ράφα Ναδάλ (ημιτελικά). 

Ο Τζόκοβιτς από την άλλη μέχρι τον ημιτελικό θα χάσει μόνο ένα set, από τον Χούμπερτ Χουρκάτς (3ος γύρος), κερδίζοντας με straight set Φίλιπ Κολσράιμπερ (1ος γύρος), Ντένις Κούντλα (2ος γύρος), Ούγκο Αμπέρ (4ος γύρος), Νταβίντ Γκοφάν (προημιτελικά), ενώ το 2ο set το έχασε στους “4” από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. 

Ο τελικός έμοιαζε με ένα “αντίο” για τον Φέντερερ. Σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα 38 και είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει έναν ακόμα major τίτλο και να αφήσει ακόμα πιο πίσω τους διεκδικητές του, Τζόκοβιτς και Ναδάλ. 

Ο Σέρβος θα προηγηθεί δύο φορές με ισάριθμα tie-break, με τον Φέντερερ να απαντάει ισάριθμες φορές με τον τελικό να οδηγείται σε 5ο set και στο 6-6. Η συνέχεια δραματική. Ο Φέντερερ θα φτάσει σε break μετά από ένα εκπληκτικό passing-shot κάνοντας το 8-7 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το παιχνίδι. 

Το αρχικό 15/15 μετατρέπεται σε 40/15 με δύο σερί άσους του Ελβετού. Το κοινό παραληρεί το οποίο φωνάζει “one more, one more” (έναν ακόμα άσο). Αυτός ο άσος ωστόσο, αλλά και ο πόντος και σε εκείνο το σημείο δεν ήρθε ποτέ. Ένας ατσάλινος Τζόκοβιτς θα σβήσει το διπλό championship-point θα πάρει πίσω το χαμένο του service και θα ισοφαρίσει σε 8-8 παγώνοντας το κεντρικό court. 

Στη συνέχεια οι δύο φιναλίστ θα φτάσουν στο 12-12 με το Τζόκοβιτς να κατακτά και το 3ο tie-break του τελικού, αλλά και τον τίτλο φτάνοντας στο 16ο Grand Slam της καριέρας του. Ένας τελικός που διέλυσε όλα τα νούμερα της στατιστικής με τον Φέντερερ να έχει 15 περισσότερους άσους (25-10), 3 λιγότερα διπλά λάθη (6-9), καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο service (79%-74%), καλύτερο ποσοστό στις επιστροφές (36%-32%), περισσότερα break (7-3), αλλά και περισσότερους πόντους στο παιχνίδι (218-204). 

Ο Φέντρερ από εκεί και πέρα δεν επέστρεψε πότε στο τένις, ενώ ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να κατακτά τα πάντα στο τένις. Ένας τελικός που θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μια μεγάλη ευκαιρία για το 21ο Grand Slam του Φέντερερ, αλλά και θα εξυμνεί πάντα το σεμινάριο πνευματικού παιχνιδιού που έκανε εκείνο το απόγευμα ο Τζόκοβιτς. Σαν σήμερα…

The post Το…one more που δεν ήρθε ποτέ και ο ατσάλινος Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα