Σαράποβα: “Όποιος έρχεται σπίτι μου δεν καταλαβαίνει ότι ήμουν τενίστρια”

Η Μαρία Σαράποβα των 5 major τίτλων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που πέρασαν από το γυναικείο τένις, ωστόσο η μετάβαση από το τένις στην καθημερινότητα δεν ήταν δύσκολη για εκείνη, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη. 

Παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε τη ζωή της στο άθλημα από πολύ μικρή ηλικία, η ίδια δεν ένιωσε κάποιο κενό όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αν κι αυτό δεν έγινε με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε. Η Ρωσίδα βρήκε γρήγορα το δρόμο

της και μετά από την απόσυρσή της απολαμβάνει τη ζωή της μακριά από το τένις. 

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι τίποτα στο σπίτι της δεν θυμίζει τα χρόνια που έπαιζε τένις, λέγοντας ότι το τένις ήταν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής της, αλλά προχώρησε αρκετά γρήγορα. 

“Όχι, αν έρθετε σπίτι μου δεν θα καταλάβετε ότι έπαιζα τένις. Θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι μου, αλλά προχώρησα αρκετά γρήγορα στη ζωή μου.”

Η Σαράποβα δεν έχει πουθενά μέσα στο σπίτι της ούτε το ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στη μοναδική ολυμπιάδα που συμμετείχε στην καριέρα της. 

“Ναι, ήταν οι μοναδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες που συμμετείχα. Θα ήθελα ως αθλήτρια να ήταν χρυσό φυσικά”, είπε χαμογελώντας η Σαρόποβα. 

“Τα Majors τουρνουά είναι εκεί, τέσσερα κάθε χρόνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα τουρνουά κάθε τέσσερα χρόνια. Ήταν τεράστια η χαρά και η τιμή που ήμουν μέρος αυτού. Ωστόσο, στο τένις γίνονται όλα πολύ γρήγορα. Μετά από το Λονδίνο θα έπρεπε να πετάξω στις ΗΠΑ για κάποιο άλλο τουρνουά. Είναι τόσο γρήγορο που δεν έχεις χρόνο για να στεναχωρηθείς. Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι είναι. Έτσι είναι και στη ζωή. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και μαθαίνεις να προχωράς χωρίς να κοιτάξεις πίσω.”

Η Μαρία Σαράποβα είχε σοκάρει το 2016 με τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, κάτι που της κόστισε εκτός από την καριέρα της και περίπου 30 εκ. δολάρια χάνοντας σχεδόν όλους τους χορηγούς. 

Το τελευταίο “αντίο” στο τένις ήρθε τον Φεβρουάριο του 2020 με τον τελευταίο της αγώνα να είναι στο Australian Open χάνοντας στον 1ο γύρο από την Ντόνα Βέκιτς. 

The post Σαράποβα: “Όποιος έρχεται σπίτι μου δεν καταλαβαίνει ότι ήμουν τενίστρια” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα