Σίνερ: Ευκαιρία να πλησιάσει τον Νόλε στο Νο1

Η απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Mutua Madrid Open, φέρνει τον Γιάνικ Σίνερ στην κορυφή του ταμπλό στο Μαδριλένικο Masters ενώ δίνει την ευκαιρία στον Ιταλό να πλησιάσει σε πολύ επικίνδυνη απόσταση τον Νόλε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 22χρονος Σίνερ, ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο4 της ATP Rankings και μετά τους τίτλους σε Australian Open,

ABN AMRO Rotterdam και Miami Open, βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης, πίσω από τον μόνιμο πρωτοπόρο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ξεκινώντας το Σάββατο κόντρα στον Λορένζο Σονέγκο, τις υποχρεώσεις του στη Μαδρίτη, ο Σίνερ έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει την πίεση στον θρυλικό Σέρβο, αφού με τίτλο στην Ισπανική πρωτεύουσα, τον πλησιάζει σε απόσταση βολής.

Ο Σίνερ υπολείπεται 1365 βαθμούς του Τζόκοβιτς στην ATP Live Rankings και σε περίπτωση που κατακτήσει το Masters της Μαδρίτης, θα μειώσει στους 375 πόντους τη διαφορά από τον Νόλε.

ATP Live Rankings

 Player Current Pts Max Pts after Madrid 1) Novak Djokovic 9,990 – 2) Jannik Sinner 8,625 9,615 3) Carlos Alcaraz 7,155 8,145 4) Daniil Medvedev 7,005 7,995

Ο Σίνερ έχει ρεκόρ 24-2 τη φετινή σεζόν, με μοναδικές ήττες αυτές από τους Κάρλος Αλκαράθ και Στέφανο Τσιτσιπά, στα ημιτελικά του Indian Wells και του Monte Carlo Masters αντίστοιχα.

“Δεν θέλω να ασκήσω μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Διανύω μια πολύ θετική περίοδο, κερδίζοντας πολλά ματς και θέλω να συνεχίσω έτσι. Στο μυαλό μου ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ αν θέλω να κερδίσω περισσότερα” είπε ο Σίνερ στη συνέντευξη Τύπου της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την κλήρωση του Mutua Madrid Open, ο Σίνερ συναντά τον Κάρεν Χατσάνοφ στον 3ο γύρο, έναν εκ των Ντιμιτρόφ-Ρουντ στα προημιτελικά, Τσιτσιπά ή Μεντβέντεφ στα ημιτελικά και ενδεχομένως τον δις υπερασπιστή του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Σίνερ: Ευκαιρία να πλησιάσει τον Νόλε στο Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα