Σιορίλι: “Το σημαντικότερο στο πάντελ είναι να μιλάμε στον συμπαίκτη μας στον πληθυντικό”

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα συμβουλή πρόσφερε ο Μιγκέλ Σιορίλι σε όλους τους παίκτες του πάντελ. Ο Αργεντινός τεχνικός, προπονητής του Φερνάντο Μπελαστεγκίν και πολλών άλλων κορυφαίων παικτών τα τελευταία χρόνια, τοποθετήθηκε σχετικά με τα συστατικά που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή χημεία σε ένα αγωνιστικό δίδυμο.

Αν και το κομμάτι της επικοινωνίας και της ενσυναίσθησης φαντάζει ως μία… αναμενόμενη συμβουλή, ο 59χρονος κόουτς υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ο κάθε παίκτης να απευθύνεται στον συμπαίκτη του στον πληθυντικό.

Ο Σιορίλι προπονώντας
τους Φερνάντο Μπελαστεγκίν και Πάμπλο Λίμα.

Σύμφωνα με τον Σιορίλι αυτή η μέθοδος αποτρέπει τη δημιουργία παρεξηγήσεων καθαρά λόγω ύφους, πόσο μάλλον εν μέσω της έντασης ενός αγώνα.

“Από τη δική μου οπτική γωνία, η επικοινωνία με τον παρτενέρ σου πρέπει να έχει το στοιχείο της κατανόησης. Πρέπει να αποδεχόμαστε τα λάθη ως μέρος του παιχνιδιού, να διαθέτουμε ενσυναίσθηση και να δείχνουμε πως (κάτι στραβό) μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

Ο Σιορίλι με τις Αριάνα Σάντσεθ και Πάουλα Χοσεμαρία το 2022.

Νομίζω όμως πως το σημαντικότερο είναι να μιλάμε στον πληθυντικό και όχι στον ενικό. Με τον δεύτερο τρόπο είναι σαν να κάνουμε μαθήματα (στον παρτενέρ μας)”, ανέφερε ο Σιορίλι.

Αυτές οι οδηγίες του πολύπειρου προπονητή φυσικά έχουν εφαρμογή σε οποιοδήποτε επίπεδο πάντελ, από το χαμηλότερο ενός αθλούμενου στο κλαμπ της γειτονιάς έως τον ίδιο τον Μπελαστεγκίν και οποιονδήποτε άλλον παίκτη που βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

The post Σιορίλι: “Το σημαντικότερο στο πάντελ είναι να μιλάμε στον συμπαίκτη μας στον πληθυντικό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα