Στοκχόλμη: Στους “16” με ανατροπή ο Μονφίς (vid)

Ο Γκαέλ Μονφίς χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Μάρτον Φούτσοβιτς για να φτάσει στη νίκη με 2-6, 6-2, 7-5 μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά στη Στοκχόλμη

Ο πρωταθλητής του 2011 τελείωσε το ματς με 9 άσους (6 διπλά λάθη) έσβησε τα 5 από τα 8 break-points του Φούτσοβιτς, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 12 ευκαιρίες για break, φτάνοντας μάλιστα τις 355 νίκες σε σκληρά courts.

O 37χρονος Γάλλος και Νο140 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από το Laver

Cup, δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αντιμετωπίζοντας προβλήματα από τη θέση του service (κέρδισε μόλις 16 πόντους), με τον Φούτσοβιτς να παίρνει προβάδισμα με 5-1 έχοντας βρει 2 breaks (1-0, 4-1). 

O Μονφίς μείωσε σε 5-2, με τον Φούτσοβιτς να κλείνει το set αμέσως μετά με μεγάλο hold σβήνοντας 5 break-points του Γάλλου, κάνοντας το 1-0 στα sets.

Biig hitting from Fucsovics #StockholmOpen pic.twitter.com/MWVZ1aVg0h

Tennis TV (@TennisTV) October 18, 2023

Στο 2ο set τα πράγματα αντιστράφηκαν με τον Μονφίς να βρίσκει ρυθμό στο service του (παραχώρησε μόλις 3 πόντους στο πρώτο service) την ίδια ώρα που ο Φούτσοβιτς κέρδιζε μόλις 12 πόντους πίσω από το δικό του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γάλλος να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και μετατρέποντας το 2-2 σε 6-2 έφτασε στο 1-1 οδηγώντας το παιχνίδι το decider set

Στο πιο ανταγωνιστικό set του αγώνα ο Φούτσοβιτς κατάφερε να πάρει πίσω στο γρήγορο break τoυ Μονφίς (3-1), μειώνοντας σε 3-2, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισε σε 3-3. Μάλιστα ο Ούγγρος είχε την ευκαιρία και για 2ο break όμως ο Μονφίς έφτασε σε hold σβήνοντας 2 break-points παίρνοντας προβάδισμα με 4-3. 

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Φούτσοβιτς για να φτάσει σε ένα μεγάλο hold σώζοντας διπλό match-point του Μονφίς ισοφαρίζοντας σε 5-5, με τον Γάλλο όμως να κερδίζει τα επόμενα 2 games βρίσκοντας break στο φινάλε, σφραγίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Αυστριακό Φίλιπ Μίσολιτς που την Τρίτη έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Ντάνιελ Έβανς. 

@Gael_Monfils#StockholmOpen pic.twitter.com/PzF4sZUJHB

Tennis TV (@TennisTV) October 18, 2023

Στα άλλα αποτελέσματα της ημέρας ο Πάβελ Κότοφ μετά από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς κέρδισε και τον Λορέντζο Σονέγκο με 6-4, 7-5 συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στη Στοκχόλμη και πλέον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Ολλανδό Τάλλον Χρίκσπουρ, ο οποίος επικράτησε με τη σειρά του κόντρα στον Έμιλ Ρουσουβουόρι με 7-6(3), 6-4. 

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Λάσλο Τζέρε μετά από τη νίκη του την Τετάρτη απέναντι στον Αμερικανό Τζέι Τζέι Γουλφ και πλέον περιμένει να αγωνιστεί για μια θέση στα ημιτελικά είτε με τον Σταν Βαβρίνκα, είτε με τον Τσέχο Τόμας Μάχακ. 

NORDIC OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Στοκχόλμη: Στους “16” με ανατροπή ο Μονφίς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα