Το φαινόμενο “Αλκαράθ” σε σύγκριση με τους Big 3

Ο Κάρλος Αλκαράθ ηγείται τη νέας γενιάς τενιστών και όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη από τους προκάτοχους του και θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο ανδρικό tour.

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο χαρισματικός Ισπανός έχει καταφέρει πράγματα που ούτε η θρυλική 3αδα, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς δεν είχαν πετύχει στην αντίστοιχη ηλικία.

Το ξεκίνημα της καριέρας του Αλκαράθ είναι το καλύτερο που έχει καταγραφεί στα χρονικά και ήδη έχει γράψει χρυσή ιστορία στο άθλημα, αφού είναι ο νεότερος τενίστας που ανέβηκε στο Νο1 και τερμάτισε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης

σε μια χρονιά (year end No1).

Κανένας από τους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο Νο1, στα 20 τους χρόνια. Στην ίδια ηλικία με τον Αλκαράθ, ο Ναδάλ βρισκόταν στο Νο2, ο Τζόκοβιτς στο Νο4 και ο Φέντερερ στο Νο8 του κόσμου.

Ο Καρλίτο έχει στην κατοχή του επίσης 2 Grand Slam τίτλους (US Open 2022, Wimbledon 2023), κάτι που είχε κάνει και ο Ναδάλ στην ίδια ηλικία (Roland Garros 2005-06) ενώ ένα Major είχε ο Νόλε (Australian Open 2008) και κανένα ο Φέντερερ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες τουρνουά (ATP Masters 1000, ATP250-500), μόνο ο Ναδάλ είχε καλύτερα αποτελέσματα από τον Αλκαράθ, με 9 Masters έναντι 4 του Ισπανού (όσα και ο Τζόκοβιτς.

Στους συνολικούς τίτλους, ο 20χρονος Ισπανός έχει ήδη 12 στη συλλογή του, με τον Ναδάλ να είχε φτάσει τους 21 και τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ να έχουν από 10 και 3 αντίστοιχα στην ίδια ηλικία.

Ο πίνακας με τα επιτεύγματα των Big 3 στην ηλικία των 20 σε σύγκριση με τους τρεις καλύτερους της νέας γενιάς, Αλκαράθ, Σίνερ και Ρούνε

The post Το φαινόμενο “Αλκαράθ” σε σύγκριση με τους Big 3 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα