Το σήκωσε στη Σαγκάη ο Χουρκάτς! (vids)

Νέος πρωταθλητής του Rolex Shanghai Masters στέφθηκε ο Χούμπερτ Χουρκάτς, που επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 3-6, 7-6(8), έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα, στο πλαίσιο του μεγάλου τελικού στο Qizhong Stadium.

Ο 26χρονος Πολωνός χρειάστηκε να σώσει championship point του αντιπάλου του στο φινάλε, και υπό την παρουσία και το βλέμμα του «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, κατάφερε να πάρει το πρώτο 1000άρι τουρνουά της Σαγκάη μετά από 4 χρόνια απουσίας της ασιατικής περιοδείας.

Αυτός είναι ο

2ος τίτλος του Χουρκάτς σε ATP Masters 1000 διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο το 2021, ενώ είχε βρεθεί και στον τελικό του αντίστοιχου τουρνουά στο Μαϊάμι πέρυσι (2022). Συνολικά κατακτά τον 7ο τίτλο του στο ATP Tour, μετά από 8 παρουσίες σε τελικούς.

Παράλληλα, με τη στέψη του στη Σαγκάη εξασφαλίζει και την άνοδό του στο No11 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 6 θέσεις, ενώ στην ίδια θέση μεταφέρεται και στο ATP Race, περίπου ένα μήνα πριν τα Nitto ATP Finals στο Τορίνο (12-19/11).

Όσον αφορά τον Ρώσο φιναλίστ, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά στη Σαγκάη, κέρδισε 2 θέσεις στα Rankings, και αν κέρδιζε σήμερα στον τελικό, θα προσπερνούσε και τον Γιανίκ Σίνερ και θα ανέβαινε στο No4 του κόσμου. Πλέον συμπληρώνει την πρώτη 5άδα.

Απέχει ελάχιστα από την εξασφάλιση του 5ου από τα 8 εισιτήρια για τα τελικά της ATP τον άλλο μήνα στην Ιταλία, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τον 2ο φετινό τελικό του σε 1000άρι διοργάνωση. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, μέχρι το 4ο game του 1ου set επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες ανάμεσα στις 2 πλευρές (2-2), για να πάρει τα ηνία ο Πολωνός με love service game και break, έπειτα διπλό BP (4-2). Κράτησε τον έλεγχο ως το φινάλε ο Χουρκάτς και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο set, ο Ρούμπλεφ ξεκίνησε εντυπωσιακά στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων τις προσπάθειές του για την ισοφάριση, κάνοντας σερί 3/3 διαδοχικά games, πετυχαίνοντας και το 1ο break του στο ενδιάμεσο (3-0). Δίχως να υπάρξει άλλο BP στο 2ο μέρος, ο Ρώσος έφερε τον τελικό στα ίσα, και στο decider θα κρινόταν ο πρωταθλητής (6-3).

Στο 3ο set, αμφότεροι εστίασαν στην ακεραιότητα του service τους, επιτρέποντας μάλιστα ελάχιστες απειλές για break. Στο 3ο game ο Πολωνός έσωσε BP του Ρούμπλεφ, ενώ και ο Ρώσος ήρθε αντιμέτωπος με την απειλή ενός break στο 10ο game, αλλά το έσωσε και κράτησε την ισοπαλία (5-5).

Χωρίς κινδύνους σέρβιραν και στο φινάλε, και έστειλαν το ματς στο tie-break, κρατώντας την αγωνία στις εξέδρες στο έπακρο (6-6). Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, ο ο Χουρκάτς άντεξε στην πίεση του Ρώσου, γύρισε από το εις βάρος του 5-2, έσωσε championhsip point στον 12ο πόντο, και στην πρώτη του ευκαιρία έγραψε τον επίλογο στον τελικό (7-6(8).

Miami 2021
Shanghai 2023

The moment @HubertHurkacz became a TWO TIME Masters 1000 Champion after beating Rublev in the #RolexShanghaiMasters Final! pic.twitter.com/CasOpGXKRU

Tennis TV (@TennisTV) October 15, 2023

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Το σήκωσε στη Σαγκάη ο Χουρκάτς! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα