Τσιτσιπάς: “Δεν είχα την πνευματική διαύγεια σήμερα”

Την πρώτη του ήττα σε 11 αγώνες που έχει δώσει στη φετινή χωμάτινη σεζόν, γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open την Κυριακή, από τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, εμφανίστηκε κουρασμένος μετά τη θριαμβευτική εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο και τους απαιτητικούς αγώνες στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να επικρατήσει 7-5, 6-3, παίρνοντας ρεβάνς και για την ήττα στον τελικό του Μονακό, την περασμένη Κυριακή.

Παρά την 11η ήττα του σε τελικό τουρνουά της σειράς

ATP 500 (0-11) και την 4η σε τελικό στη Βαρκελώνη (0-4), ο Στέφανος Τσιτσιπάς φεύγει με θετικά συναισθήματα από την πρωτεύουσα της Καταλονίας, γνωρίζοντας ότι έκανε ότι μπορούσε και με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, στον τελικό κόντρα στον Ρουντ.

“Είμαι απλά χαρούμενο που κατάφερα να βρω τον τρόπο να είμαι σήμερα στον τελικό. Σήμερα, ένιωσα ότι δεν είχα την απαραίτητη πνευματική διαύγεια. Ο Κάσπερ είχε πιο φρέσκο μυαλό, έπαιξε καλύτερο τένις και άξιζε τη νίκη” είπε ο Τσιτσιπάς ο οποίος προερχόταν από δύο σερί ανατροπές σε προημιτελικά και ημιτελικά κόντρα σε Ντίαζ Ακόστα και Λάγιοβιτς αντίστοιχα.

“Δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη αλλά κατάφερα να βρω τον τρόπο να παίξω στον τελικό. Αυτή την εβδομάδα δεν ένιωθα τα χτυπήματά μου όπως στο Μόντε Κάρλο. Ωστόσο, συνέχισα να παλεύω και τα κατάφερα. Το να βρίσκομαι στον τελικό ήταν φανταστικό” πρόσθεσε.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για τρίτη σερί εβδομάδα στο tour, παίρνοντας μέρος στο δεύτερο χωμάτινο ATP 1000 της χρονιάς, στη Μαδρίτη.

Το Mutua Madrid Open ξεκινάει την Τετάρτη και ο Στέφανος θα έχει μερικές ημέρες να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί αφού οι υποχρεώσεις του θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή (26/04).

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης θα μάθει τους πιθανούς του αντιπάλους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post Τσιτσιπάς: “Δεν είχα την πνευματική διαύγεια σήμερα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα