Τσιτσιπάς: Εκτός Roland Garros από τον εκπληκτικό Ρουν (vids)

Παίζοντας για ακόμη ένα ματς στο Παρίσι, σε επίπεδο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό στο οποίο έφτασε να παίζει πέρυσι στο Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε πικρό αποκλεισμό από τον 19χρονο Δανό, Χόλγκερ Ρουν, στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε κουρασμένος, από την απαιτητική 1η εβδομάδα αγώνων του στο Γαλλικό Όπεν και σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση που έπιασε ο αντίπαλός του, αποχαιρέτησε πρόωρα το 2ο Major

της χρονιάς.

Στο ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, ο Ρουν μετά τις straight sets νίκες επί των Σαποβάλοφ, Λαάξονεν και Γκαστόν, επικράτησε του Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και περυσινού ημιφιναλίστ στο θεσμό, με 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, για να “σφραγίσει” τη θέση του στον παρθενικό Grand Slam προημιτελικό της καριέρας του.

Εκεί, ο Νο40 τενίστας του κόσμου, θα συναντήσει τον Νορβηγό και Νο8 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε, επίσης στα τέσσερα sets, τον Χούμπερτ Χούρκατς.

It’s your moment, @holgerrune2003 #RolandGarros pic.twitter.com/0etFcp8mbG

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2022

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε ενέργεια στο παιχνίδι του, απέφευγε να παίξει βαθιά στη βασική γραμμή του Ρουν και ουσιαστικά έστρωνε τις μπάλες midcourt, με τον Δανό να επιτίθεται καρά ριπάς, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη η αναμέτρηση, από τη στιγμή που ο 19χρονος έβαζε τις μπάλες μέσα. Τελείωσε με 54 winners, οι περισσότεροι εκ των οποίων, ήταν… χορηγίες του Τσιτσιπά και παρά τα 38 αβίαστα λάθη του, κατάφερε να φτάσει στη σπουδαιότερη νίκη της σύντομης καριέρας του.

Αν και ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια στο 3ο set, για να επιστρέψει από διπλό break (5-2), χάνοντας και τρία break points στο 5-4, όταν ο Ρουν σέρβιρε για τη νίκη, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα στα τέσσερα sets.

Gold star, @holgerrune2003 #RolandGarros pic.twitter.com/Ga4a5JfDhW

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2022

Με 74/122 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, 42 winners και 33 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Στέφανος, που μέτρησε 3/8 ευκαιρίες για break και είδε τον αντίπαλό του να εκμεταλλεύεται 5/11 δικές του ευκαιρίες, για να φτάσει στην πρόκριση μετά από τρεις ώρες μάχης.

Η ζημιά για τον Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros, είχε γίνει από πιο πριν και φάνηκε κόντρα στον Ρουν. Δεν έπαιζε καλά, από τον 1ο γύρο. Βέβαια, η ποιότητά του, του έδινε το πάνω χέρι στις προηγούμενες μονομαχίες του και τον έφτασε μέχρι την τελική “16άδα”, όμως ήταν θέμα χρόνου να… στραβώσει ολοκληρωτικά κάποιο ματς.

Κι ο Ρουν, φάνηκε να έχει το τσαγανό, την ενέργεια και το ταλέντο για να τα καταφέρει. Όπως κι έκανε. Το αγωνιστικό πλάνο Τσιτσιπά, δεν λειτούργησε, ο Δανός είδε το παιχνίδι του να ταιριάζει απόλυτα στις αποφάσεις του 23χρονου Έλληνα και “πέταξε” για τα προημιτελικά.

3….2….1…..launch #RolandGarros | @holgerrune2003 pic.twitter.com/mB9rj2iUeh

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2022

Μάλιστα, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ρουν θα βρεθεί και στο νέο ρεκόρ καριέρας του, στην παγκόσμια κατάταξη. Ακόμη κι αν αποκλειστεί από τον Ρουντ, θα ανέβει στο Νο28.

Ο Τσιτσιπάς, αν δει τον Ράφα Ναδάλ να κερδίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, το βράδυ της Τρίτης, θα δει και τον εαυτό του να χάνει μια θέση και να πέφτει στο Νο5. Διαφορετικά, μπορεί να χάσει θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μόνο αν ο Κάρλος Αλκαράθ κατακτήσει τον τίτλο.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσιτσιπάς: Εκτός Roland Garros από τον εκπληκτικό Ρουν (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα