Τσιτσιπάς: “Πάω για τον τρίτο σερί τίτλο αλλά δε θα το σκέφτομαι πολύ” (vid)

20:56 8/4/2023 - Πηγή: Tennis24

Έτοιμος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς για του πρεμιέρα του στη χωμάτινη σεζόν και στο Rolex Monte Carlo Masters του Μονακό, τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά της διοργάνωσης, με συμπαίκτη του τον αδερφό του Πέτρο.

Ο back to back κάτοχος του τίτλου στο Μόντε Κάρλο είναι στο “κυνήγι” του τρίτου διαδοχικού του τίτλου, και η κλήρωση φαίνεται αρκετά ευνοϊκή ώστε να το καταφέρει, καθώς αποφεύγει τα μεγάλα ονόματα μέχρι και τα προημιτελικά.

Θα ξεκινήσει από τον 2ο γύρο, μιας και έχει bye

πρόκριση στην πρεμιέρα, και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπένζαμιν Μπονζί (Γαλλία) και Μπερνάμπ Ζαπάτα Μιράγιες (Ισπανία). Στα διπλά, τα αδέρφια Τσιτσιπά θα αντιμετωπίσουν τους Χούμπερτ Χούρκατς και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Σήμερα Σάββατο, ο No3 του κόσμου, αλλά και No2 στο ταμπλό, μίλησε στο πλαίσιο της Media Day του Μόντε Κάρλο, σχετικά με την επιστροφή του στο χώμα, με την ιστορία των δύο τελευταίων Masters που είναι με το μέρος του, αλλά και με την τακτική που οφείλει να ακολουθήσει κάποιος εδώ για να τα βγάλει εις πέρας.

“Είναι χαρά να επιστρέφω στο χώμα. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά event της χρονιάς, και αδιαμφισβήτητα το Μόντε Κάρλο είναι η αγαπημένη μου χωμάτινη διοργάνωση στον κόσμο. Είμαι στο “κυνήγι” του τρίτου σερί τίτλου μου εδώ, όμως δε θα το σκέφτομαι τόσο. Νιώθω ανανεωμένος που αρχίζει και πάλι η χωμάτινη σεζόν”.

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος πως έχω κερδίσει αυτή τη διοργάνωση δύο φορές. Νιώθω καλά που παίζω εδώ, και σίγουρα νιώθω καλά μπροστά στους θαυμαστές μου. Οι Μονεγάσκοι έχουν δείξει την αγάπη και την υποστήριξή τους για μένα, το ίδιο και οι Ιταλοί και Γάλλοι φίλαθλοι. Και η Ελληνική κοινότητα είναι εδώ, και μάλιστα τους περισσότερους τους ξέρω.

Είναι το πιο οικείο μου τουρνουά. Μου δίνει μεγάλη χαρά το γεγονός ότι μπόρεσα να βιώσω εκείνες τις όμορφες στιγμές των κατακτήσεων του τίτλου. Ελπίζω να αυξήσω τον αριθμό φέτος”.

“Μου αρέσει πολύ η τακτική ανάλυση του τένις στο χώμα. Νομίζω ότι είναι πιο βαθύ από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Υπάρχει πολύ στρατηγική. Δεν περιμένεις να βγάλεις εξεζητημένα winners σε μια επιφάνεια όπως το χώμα.

Ο τενίστας αντιμετωπίζει την κατάσταση με πολύ υπομονή όταν παίζει στο χώμα. Το παιχνίδι εδώ περιλαμβάνει περισσότερα λάθη. Βασική προτεραιότητα εδώ δεν είναι τα winners, αλλά να υπάρχει ακρίβεια στο παιχνίδι, και να μπορεί ο τενίστας να ανοίξει το γήπεδο”.

Media day pic.twitter.com/J26PBiDvuw

— Sunny (@SUNNY8X) April 8, 2023

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Τσιτσιπάς: “Πάω για τον τρίτο σερί τίτλο αλλά δε θα το σκέφτομαι πολύ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα