Τσιτσιπάς: “Τα ATP Finals είναι η γιορτή των καλύτερων του αθλήματος”

Μετά από την εξασφάλιση για στα ATP Finals, για 5η σερί χρονιά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανυπομονεί για τη φετινή διοργάνωση στο Τορίνο έχοντας στόχο να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα φτάνοντας ψηλά σε ένα ακόμη τουρνουά. 

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2019 κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, μπορεί από εκεί και πέρα να μην έχει προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων, ωστόσο δείχνει “πεινασμένος” για να προχωρήσει στο φετινό τουρνουά.

“Είναι μια γιορτή.

Τα ATP Finals είναι η γιορτή των καλύτερων από τους καλύτερους στο άθλημά μας.”, είπε. “Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου και επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου προσπαθώντας να παλέψουμε γι’ αυτό το μεγάλο έπαθλο. Αυτό σημαίνει πολλά.”

“Ειλικρινά θα το θεωρούσα ίσως πιο σημαντικό από ένα Slam. Έχει μεγάλο κύρος και είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν μπορέσεις να το κατακτήσεις.”

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά μετά τον τίτλο του στο Λος Κάμπος τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο φρόντισε να κάνει ένα πολύ καλό φινάλε με αρχή την Αμβέρσα, εκεί όπου έφτασε στον ημιτελικό του μονού, ενώ κατέκτησε το διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο γεγονός που άλλαξε τα συναισθήματά του γύρω από το παιχνίδι του.

“Νίκες σαν αυτή σου δίνουν τόση αυτοπεποίθηση και τόση πίστη στο πόσο καλά μπορείς να παίξεις και πόσο καλά μπορείς να νιώθεις στο court όταν παίζεις καλά. Αυτές οι εμπειρίες και αυτού του είδους οι τίτλοι σε ανεβάζουν και σε φέρνουν στο υψηλότερο επίπεδό σου.”

Από εκεί και πέρα ακολούθησε η πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Βιέννης, εκεί όπου ηττήθηκε από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ την περασμένη εβδομάδα προκρίθηκε σε 3ο σερί ημιτελικό στο 1000άρι τουρνουά του Μπερσί γνωρίζοντας την ήττα από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. 

“Είναι σημαντικό να είμαι σε θέση να σταθεροποιούμαι και να μπορώ να πηγαίνω ψηλά σε κάθε τουρνουά. Μπορεί να μην τα κερδίσω όλα, αλλά για μένα είναι σημαντικό να μπορώ να φτάνω συνέχεια σε ημιτελικούς, τελικούς ή ακόμα και να τα κερδίζω σε σταθερή βάση. Επομένως διατηρώ μια θετική προοπτική για όλα αυτά και ελπίζω να συνεχίσω αυτό το σερί.”

Τα ATP Finals θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο το διάστημα 12-19 Νοεμβρίου. 

The post Τσιτσιπάς: “Τα ATP Finals είναι η γιορτή των καλύτερων του αθλήματος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα