Τζόκοβιτς και Σίνερ θέλουν να γράψουν ιστορία στον τελικών των τελικών

Νόβακ Τζόκοβιτς και Γιάνικ Σίνερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, για 2η φορά μέσα σε 5 ημέρες, στο Τορίνο με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στον τελικό των τελικών σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 19:00 GR. 

Τόσο ο Τζόκοβιτς, όσο και ο Σίνερ θέλουν να φύγουν απόψε από το Pala Alpitour έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία, από τη μία ο Σέρβος να γίνει ο μοναδικός παίκτης που θα έχει κατακτήσει 7 τίτλους, αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ (6), ενώ ο Ιταλός να φτάσει στον μεγαλύτερο τίτλο στη μέχρι τώρα καριέρα του. 

Ο

Ιταλός, που θα έχει για μια ακόμη φορά τη στήριξη από το ιταλικό κοινό, είναι ο μοναδικός παίκτης που διεκδικεί τα 4,8 εκ δολάρια σε περίπτωση που κατακτήσει αήττητος τον τίτλο, με τον 22χρονο να έχει κάνει το 4 στα 4 απέχοντας δύο set από το τίτλο. 

Η φετινή εκπληκτική χρονιά είναι γεμάτη ρεκόρ για τον Σίνερ, ο οποίος έφτασε τις 61 νίκες (61-14) κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ Ιταλός παίκτης στο παρελθόν, έφτασε στο Νο4 του κόσμου, έχει το καλύτερο indoor ρεκόρ στο Tour έχοντας χάσει μόλις μια φορά (17-1), στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Μεντβέντεφ, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις κόντρα σε Άρθουρ Φις (Μονπελιέ) και Άλεξ ντε Μινόρ (Παρίσι) αποσύρθηκε πριν από τις αναμετρήσεις. Παράλληλα μετράει 12-5 κόντεα σε Top-10 παίκτες, ενώ είναι ο 3ος παίκτης με τις περισσότερες νίκες στη χρονιά (61), πίσω από τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ (66) και Κάρλος Αλκαράθ (65). 

Από το Πεκίνο και μετά ο Σίνερ δείχνει ασταμάτητος, καθώς σε 18 αγώνες έχει χάσει μόλις μια φορά, από τον Μπεν Σέλτον στη Σαγκάη, ενώ έχει κατακτήσει δύο τίτλους σε Πεκίνο και Βιέννη κερδίζοντας τον Μεντβέντεφ. 

Στο δρόμο προς τον τελικό ο Σίνερ κέρδισε στη φάση των ομίλων τους Στέφανο Τσιτσιπά, Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούνε, ενώ στον ημιτελικό του Σαββάτου επικράτησε και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ (για 3η φορά μέσα σε 1,5 μήνα) παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. 

Η πορεία του Σίνερ στον τελικό 

RR: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 6-4, 6-4RR: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 7-5, 6-7(5), 7-6(2)RR: Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 6-2, 5-7, 6-4SF: Ντανιίλ Μεντβέτεφ (Ρωσία) 6-3, 6-7(4), 6-1

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την πλευρά του θα βρεθεί στον τελικό των ATP Finals για 9η φορά στην καριέρα του, φτάνοντας τον Ίβαν Λεντλ στη σχετική λίστα και έχοντας μια παρουσία λιγότερη από τον Ρότζερ Φέντερερ (10), τον οποίον και θα ξεπεράσει σε τίτλους αν καταφέρει και σηκώσει το τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής. 

Παράλληλα σε περίπτωση που ο Σέρβος κατακτήσει τον τίτλο απόψε, θα φτάσει τους 7 τη φετινή σεζόν ξεπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ (6), ενώ θα φτάσει τους 98 πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τους Τζίμι Κόνορς (109) και Ρότζερ Φέντερερ (103). 

Την περασμένη Τρίτη ο Σίνερ σταμάτησε το σερί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μετρούσε 20 συνεχόμενες νίκες από την ήττα του κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από το Roland Garros και μετά ο Σέρβος και Νο1 του κόσμου μετράει 34 νίκες και μόλις 2 ήττες (Αλκαράθ, Σίνερ). 

Στη δύσκολη πορεία του για τον τελικό, ο Τζόκοβιτς κέρδισε στην πρεμιέρα τον Χόλγκερ Ρούνε, στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Σίνερ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων κέρδισε τον Χούμπερτ Χουρκάτς, χάνοντας set, το οποίο λίγο έλειψε να του κοστίσει την πρόκριση στα ημιτελικά, ωστόσο με τη νίκη του Σίνερ κόντρα στον Ρούνε πέρασε στα ημιτελικά όπου και διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Αλκαράθ. 

Η πορεία του Τζόκοβιτς στον τελικό 

RR: Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 7-6(4), 6-7(1), 6-3RR: Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) 5-7, 7-6(5), 6-7(2)RR: Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία) 7-6(1), 4-6, 6-1SF: Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 6-3, 6-2

Τα στατιστικά δείχνουν…ισοπαλία 

Οι αριθμοί των δύο αποψινών φιναλίστ δείχνουν γιατί ο τελικός της Κυριακής είναι (σε αυτό το κομμάτι) απόλυτα ισορροπημένος με τον Σίνερ να έχει καλύτερα στους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (83%-77%), αλλά τον Σέρβο να είναι καλύτερος πίσω από το δεύτερο service (57%-55%) και τα περασμένα πρώτα (65%-61%), αλλά να έχει λιγότερους άσους από τον Ιταλό (38-45). 

Ο Σίνερ έχει καλύτερο ποσοστό στα κερδισμένα service-game (97%-90%), έχοντας δεχθεί μόλις 2 breaks σε 4 παιχνίδια, με τον Τζόκοβιτς να έχει δεχθεί 4, ενώ ο Ιταλός είναι καλύτερος και στο να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για break (40%-38%). 

Εκεί όμως που υπερέχει, έστω και οριακά ο Σέρβος είναι στις επιστροφές τόσο στο πρώτο service   (25%-24%), όσο και στο δεύτερο (57%-52%). 

Θυμίζουμε ότι αυτή θα είναι η 5η μεταξύ τους συνάντηση, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 3-1, με τη μοναδική ήττα από τον Ιταλό να είναι την περασμένη Τρίτη, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που οι δύο τους αναμετρήθηκαν σε σκληρή επιφάνεια. Θα έχουμε επανάληψη της Τρίτης ή αυτή τη φορά ο Τζόκοβιτς θα απογοητεύσει τους Ιταλούς στο Pala Alpitour; 

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς και Σίνερ θέλουν να γράψουν ιστορία στον τελικών των τελικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα