Βασιλεία: Λύγισε μετά από 3 ώρες ο Μάρεϊ (vids)

Αν και προηγήθηκε στα sets ο Άντι Μάρεϊ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση του Αργεντινού και Νο32 στον κόσμο Τομάς Μαρτίν Ετσεβέρι γνωρίζοντας την ήττα με 6-7(5), 6-3, 6-2 σε ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και 2 λεπτά, με τον 24χρονο να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Βασιλείας. 

Για τον Ετσεβέρ αυτή ήταν η 29η νίκη του τη φετινή σεζόν (29-25), ενώ κατάφερε να περάσει στον 7ο προημιτελικό το 2023 (και γενικά στην καριέρα του), αλλά και στον 2ο σε indoor τουρνουά μετά από το Ζουχάι τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Από την άλλη πλευρά ο Μάρεϊ

γνώρισε την 16η φετινή του ήττα σε 32 αγώνες (16-16), ενώ δεν μπόρεσε να κάνει στη Βασιλεία ό,τι και το 2005 όπου είχε φτάσει στην προημιτελική φάση. 

Ο Βρετανός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για break με τον Ετσεβέρι να σβήνει τις 5 από τις 6 και μάλιστα σε αρκετά κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ από τη μεριά του ολοκλήρωσε το ματς με 4/12 break-points. 

O Μάρεϊ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση κατακτώντας τα πρώτα 2 games (2-0), όμως ο Ετσεβέρι απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Αργεντίνος προηγήθηκε με 4/2 και 5/4, αλλά τον Μάρεϊ με 3 σερί πόντους στο τέλος να παίρνει το set το οποίο κράτησε μία ώρα και 23 λεπτά! 

Στο 2ο set ο Ετσεβέρι βρήκε αυτήν τη φορά πρώτος break (3-1) και με hold στη συνέχεια έκανε το 4-1. Ο Μάρεϊ προσπάθησε να πάρει πίσω το χαμένο του service στο δραματικό 7ο game χάνοντας όμως και τις 4 ευκαιρίες με τον Ετσεβέρι να κάνει το 5-2 και λίγο αργότερα το 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set ο Αργεντινός βρήκε και πάλι γρήγορο break (1-0) με τον Μάρεϊ να μειώνει στη συνέχεια σε 3-2, αλλά από εκεί και πέρα να δέχεται 3 αναπάντητα games από τον Ετσεβέρι, ο οποίος πέρασε στους “8” του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση. 

Εκεί θα περιμένει έναν εκ των Χόλγκερ Ρούνε και Σεμπάστιαν Μπάεζ οι οποίοι θα αγωνιστούν την Πέμπτη. 

Στα άλλα αποτελέσματα της ημέρας στη Βασιλεία ο κάτοχος του τίτλου Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ έκανε πρεμιέρα με το δεξί επικρατώντας του Ελβετού Λεάντρο Ριντ με 6-3, 6-2 σε 75 λεπτά και πλέον στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ολλανδό Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ ο οποίος την Τρίτη κέρδισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 7-5, 6-7(3), 6-2 μετά από 3 ώρες.

Στα προημιτελικά πέρασε και ο Χούμπερτ Χουρκάτς με τον Πολωνό να επικρατεί του Γερμανού Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-1, 6-4 σε 66 λεπτά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην 8άδα από την αναμέτρηση του Άλεξ ντε Μινόρ με τον Τάλλον Χρίκσπουρ. 

Τη νίκη-πρόκριση στον 2ο γύρο εξασφάλισε ο Τέιλορ Φριτς που με 2 tie-break λύγισε τον Αυστραλό Μαξ Πέρτσελ με 7-6(7), 7-6(4), και στην επομένη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αλεξάντερ Σεφτσένκο που την Τρίτη το βράδυ επικράτησε του Σταν Βαβρίνκα με 6-3, 7-6(8). 

Στον 2ο γύρο θα βρεθεί και ο Κάσπερ Ρουντ που ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του πρωταθλητή στην Αμβέρσα την περασμένη Κυριακή, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, με 7-6(5), 6-2 και στη συνέχεια θα βρει μπροστά του τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ που κέρδισε στην πρεμιέρα τον Μπεντζαμίν Χάσαν από το Λίβανο με 7-6(2), 6-2. 

SWISS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βασιλεία: Λύγισε μετά από 3 ώρες ο Μάρεϊ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα