Υπέροχος Τσιτσιπάς, μπήκε στον 24ο τελικό καριέρας (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε την 7η νίκη του στα τελευταία οκτώ ματς στο Tour και προκρίθηκε στον 24ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του, φτάνοντας ένα βήμα μακριά από τον 2ο τίτλο του στο Stockholm Open.

Ο πρωταθλητής του 2018 στο σουηδικό event, έχασε μόλις τέσσερα games από τον Έμιλ Ρουσουβουόρι (Νο52) στον μεταξύ τους ημιτελικό και με το εμφατικό 6-2, 6-2, “σφράγισε” το ματς-τίτλου με αντίπαλο τον Χόλγκερ Βίτους Ρουν.

Αυτή,

θα είναι η 7η παρουσία του Τσιτσιπά σε τελικό ΑΤΡ θεσμού μέσα στο 2022, ενώ μέχρι στιγμής, μετράει ρεκόρ 2-4 (συνολικό ρεκόρ: 9-14).

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στον 1ο γύρο του US Open, ο Στέφανος φαίνεται να έχει βρει εξαιρετικό ρυθμό, μιας και πιάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του και ο Ρουσουβουόρι, ένιωσε για τα καλά, την ορμή του 24χρονου Έλληνα.

Κερδίζοντας 10 από τα 12 τελευταία games του ημιτελικού, ο Νο5 τενίστας του κόσμου, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλό του, μετρατρέποντας το 2-2, σε 6-2, 6-2, μέσα σε 75 λεπτά αγώνα.

Έβγαλε 15 winners και υπέπεσε σε μόλις επτά αβίαστα λάθη ο νικητής, φτάνοντας στη νίκη έχοντας 5/8 break point ευκαιρίες. Ο 24χρονος Φινλανδός, πέτυχε ένα break νωρίς (2-2), όμως από εκεί και έπειτα… χάθηκε στο court.

Εξαιρετικά σερβίς, σωστές αποφάσεις και όμορφο, επιθετικό τένις από τον Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει και έχει σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εβδομάδα, το backhand του, παίρνοντας πολλές λύσεις από εκείνη την πλευρά.

Μέχρι στιγμής, ο Νο1 του ταμπλό δεν έχει χάσει set στο τουρνουά και μετράει σερί 6-0 κερδισμένων, ενώ πλέον, ψάχνει τη ρεβάνς από τον Χόλγκερ Ρουν, για την ήττα του από τον Δανό, στον 4ο γύρο του φετινού Roland Garros.

Αυτήν, είναι και η μοναδική συνάντηση των δυο στο Tour, ως αντίπαλοι. Τσιτσιπάς και Ρουν, πάντως, είναι φίλοι και θα αγωνιστούν παρέα στο Paris Masters, στο ταμπλό του διπλού.

STOCKHOLM OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW| OOP (-1h)

The post Υπέροχος Τσιτσιπάς, μπήκε στον 24ο τελικό καριέρας (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα