Ζιζού Μπεργκς: Η εγκατάλειψη στα προκριματικά, ο Σακελλαρίδης και ο…Ζιντάν

Την Κυριακή ο Ματέο Μπερετίνι ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το φετινό Australian Open με τον Ιταλό να μην είναι ακόμα 100% έτοιμος από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την περσινή σεζόν, αλλά και τον πρόσφατο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σε προπόνηση με τον Λορέντζο Σονέγκο. 

Τη θέση του θα πάρει ο lucky loser Βέλγος, Ζιζού Μπεργκς, ο οποίος εγκατέλειψε

στο 3ο set τον αγώνα με τον Αυστραλό Ντέιν Σουίνι για τον 3ο προκριματικό γύρο, με τον 24χρονο να ταλαιπωρειται από κράμπες. 

Παρά το γεγονός αυτό δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 1ο γύρο με τον Βέλγο να εισπράττει, μόνο και μόνο με τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό το ποσό των 120.000 δολαρίων. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Τσιτσιπάς και Μπεργκς κοντράρονται στο court καθώς οι δύο τους είχαν αναμετρηθεί και το 2017 στα προκριματικά του τουρνουά στην Αμβέρσα με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί εύκολα με 6-0, 6-3. 

O Βέλγος ωστόσο είχε αναμετρηθεί και πιο πρόσφατα και μάλιστα επί αυστραλιανού εδάφους απέναντι σε Έλληνα τενίστα, τον Στέφανο Σακελλαρίδη, από τον οποίον είχε ηττηθεί με 5-7, 6-1 για τη φάση των ομίλων στο United Cup με τον Σακελλαρίδη να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη. 

Ο Ζιζού Μπεργκς πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή τον Ζινεντίν Ζιντάν, το οποίο πήρε από το προσωνύμιο του πατέρα του (Ζιζού) την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο. Οι γονείς του περίμεναν κοριτσάκι και δεν είχαν έτοιμο το όνομα σε περίπτωση που θα γεννούσαν αγόρι. Όταν αυτό συνέβη τότε ο πατέρας πρότεινε να ονομάσουν το αγόρι με το παρατσούκλι που είχε ο ίδιος στο ποδόσφαιρο. 

Ο Μπεργκς πάντως έχει παραδεχθεί ότι δέχθηκε αρκετό…τρολάρισμα στο σχολείο λόγω του ονόματός του ωστόσο ο ίδιος έλεγε πάντα ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί έχει πάρει το όνομα ενός σπουδαίου αθλητή. 

“Όταν ήμουν μικρός και πήγαινα σχολείο αρκετά παιδιά έλεγαν διάφορα αστεία λόγω του ονόμματός μου και δεν μου άρεσε. Αλλά τώρα είμαι ευγνώμων που πήρα αυτό το όνομα γιατί όποτε πάω για παράδειγμα στη Γαλλία, όλοι μου φέρονται πολύ καλά μόνο και μόνο λόγω ονόματος. Είναι κάτι ιδιαίτερο και προέρχεται από έναν μεγάλο θρύλο.”

Τσιτσιπάς και Μπεργκς θα αγωνιστούν τα ξημερώματα της Δευτέρας με στόχο την πρόκριση στον 2ο γύρο, εκεί όπου θα περιμένει ένας εκ των δύο Αυστραλών Αλεκσάνταρ Βούκιτς και Τζόρνταν Τόμπσον. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+9h)

The post Ζιζού Μπεργκς: Η εγκατάλειψη στα προκριματικά, ο Σακελλαρίδης και ο…Ζιντάν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζιζού Μπεργκς, Σακελλαρίδης, …Ζιντάν,zizou bergks, sakellaridis, …zintan