Mamma Mia!

Πρόσφατα διάβαζα τη συνέντευξη μίας τηλεπαρουσιάστριας που γέννησε πρόσφατα, η οποία είχε δυο ατυχείς εγκυμοσύνες και τόνιζε πόσο άσχημα ένιωθε κάθε φορά που τη ρωτούσαν, πότε θα κάνει επιτέλους παιδάκι. Στην Ελλάδα η νοοτροπία παντρεύομαι κάνω παιδί σε χρόνο dt είναι τόσο διαδεδομένη, λες και δεν πέρασε μία μέρα.

Προσωπικά θεωρώ αγενές να ρωτάς τον άλλον: παιδάκι έχετε; Ή άντε πότε επιτέλους θα κάνετε παιδί; Και καλά μένει τελικά έγκυος μία γυναίκα, από την άλλη βομβαρδίζεται καθημερινά με πληροφορίες και ειδήσεις

που μπορεί να την τρελάνουν. Η τάδε επώνυμη κυρία είναι γεννημένη μητέρα και κατορθώνει να έχει σωματάρα, δέκα παιδιά και όλα στη ζωή της να κυλούν φυσιολογικά, με αποτέλεσμα η κοινή γυναίκα να νιώθει σαν εξωγήινος που δεν μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά μαζί. Υπάρχουν πια στιγμές που εξοργίζομαι. Η κοινωνία και τα μέσα τελικά φροντίζουν να μπουν στο σπίτι σου, στην ψυχολογία σου και στη νοοτροπία σου φτάνοντας την όμως στα όρια νευρικής κρίσης.

Αρχικά, δε θεωρώ κακό ένα ζευγάρι να μην έχει παιδί, αφού αυτό είναι επιλογή του. Θεωρώ όμως κακό, ειδικά στην επαρχία, να φέρνουν σε δύσκολη θέση ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά για τους χι λόγους και να κρίνονται ακατάπαυστα και με τον χειρότερο τρόπο. Από την άλλη αυτή η προβολή επωνύμων, που σήμερα γεννάει κάποια αύριο δεν έχει ούτε ένα γραμμάτιο είναι εξίσου εξοντωτική. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ίδια εγκυμοσύνη, δεν έχουν όλες οι γυναίκες τη δυνατότητα να πάνε σε έναν καλό διαιτολόγο, δεν έχουν όλες οι γυναίκες τον ίδιο σωματότυπο και την ίδια ψυχολογία.

Το πιο σημαντικό; Δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ίδια βοήθεια. Υπάρχουν ζευγάρια που από την πρώτη στιγμή πρέπει μόνα του να βρουν λύσεις και να ανταποκριθούν στους ρόλους τους καθώς ή γονείς δεν υπάρχουν ή είναι ηλικιωμένοι. Πως μία γυναίκα θα κατορθώσει αμέσως και όλα τα υπόλοιπα χωρίς βοήθεια, δεν ξέρω. Οι γυναίκες καθημερινά καλούνται να παίξουν άπειρους ρόλους. Έχουν ανάγκη φυσιολογικά πρότυπα γυναικών όσο αφορά τη μητρότητα. Έχουν ανάγκη στήριξη και βοήθεια. Όχι την αιώνια κριτική και τις αιώνιες εξίσου ενοχές με την εμφάνισή τους.

Ναι, είναι σωστό και επιβεβλημένο να φροντίζει μία γυναίκα σωστά την ίδια και τις ανάγκες της. Ο χρόνος που απαιτείται όμως για μία κοινή θνητή, σαν όλες εμάς είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν μία γυναίκας που έχει χρήμα και χρόνο για να ασχοληθεί με τον εαυτό της επισταμένως. Μην ακούμε πια αερολογίες. Ας αφήσουμε τις γυναίκες να ευχαριστηθούν την εγκυμοσύνη τους, το παιδάκι τους και να βρουν τη στιγμή την κατάλληλη να ασχοληθούν και με τον εαυτό τους…..

Pics here

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ntynomai