Έλληνες σχεδιαστές που έχουν ξεχωρίσει (μέρος δεύτερο)

Θα πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι που υπάρχουν Έλληνες σχεδιαστές που έχουν ξεχωρίσει στο εξωτερικό με την δουλειά και τις δημιουργίες τους. Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό και σκληρό χώρο, στον χώρο της μόδας υπάρχουν σχεδιαστές που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας μας και να γίνουν γνωστοί για τον ταλέντο και τις ικανότητες τους.

Αξίζει να τους γνωρίσουμε καλύτερα, αφού έχουν καταφέρει να συνεργαστούν με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και να κάνουν το όνομα της χώρας μας να ακουστεί σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Χριστόφορος Κοτέντος

Ο Χριστόφορος Κοτέντος

αν και σπούδασε γραφικές τέχνες και σχέδιο μόδας στην Αθήνα, ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο στην Vivienne Westwood και τον Gianfranco Ferre στο Παρίσι και το Μιλάνο.

Έντονα επηρεασμένος από την εποχή του μεσαίωνα, οι δημιουργίες του αποπνέουν πολλά ρομαντικά στοιχεία. Με έμβλημα του το σπαθί δημιουργεί θηλυκές γραμμές με έντονη προσωπικότητα και δυναμισμό..

Από το 1999 οι δημιουργίες του, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, ταξιδεύουν και σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, και το Τόκυο. Επιπλέον, ο διάσημος σχεδιαστής είναι από τους πρώτους που καθιέρωσε το online shopping στην ηλεκτρονική του σελίδα, www.christoforoskotentos.com. Επισκεφτείτε το κατάστημα του και βρείτε μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες.


Φόρεμα by Christoforos Kotentos (445,00 €) [Περισσότερα]
Mini strapless dress (580,00 €) [Περισσότερα]
Mini cocktail dress (1.390,00 €) [Περισσότερα]
Evening dress Christoforos Kotentos (1.150,00 €) [Περισσότερα]Τheia

Η Θεοδώρα Προβοπούλου, κατά κόσμον Theia έχει ξεχωρίσει για την μοναδική της παρουσία στον χώρο της μόδας.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, το 2006, συνεργάστηκε ως σχεδιάστρια σε γνωστή εταιρεία ρούχων με εξαγωγές σε μεγάλους οίκους μόδας του εξωτερικού όπως Cavalli, Versace και Levi’s.

Σήμερα, η Θεοδώρα έχει το δικό της ατελιέ, «Theia», ρούχα φτιαγμένα στα μέτρα της κάθε γυναίκας, με σήμα κατατεθέν τους κορσέδες. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα ραπτικής και πατρόν για ερασιτέχνες. Επισκεφτείτε το μοναδικό online κατάστημα της και ανακαλύψτε τους πιο θηλυκούς και κομψούς κορσέδες.


Κορσές Katy (420,00 €) [Περισσότερα]
Κορσές Candy Bar (298,00 €) [Περισσότερα]
Koρσές Stellar (279,00 €) [Περισσότερα]
Koρσές Popsy Pop (250,00 €) [Περισσότερα]Sophia Kokosalaki

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Tα ρούχα της χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό και κλασσικό στιλ.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά. Οι δημιουργίες της γνωστής σχεδιάστριας είναι διαθέσιμες στο www.yoox.com.


Top Sophia Kokosalaki (140,00 €) [Περισσότερα]
Keywords
Τυχαία Θέματα