Σε γήινους τόνους

Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή σε άλλους ρυθμούς, σε μία άλλη καθημερινότητα, μετά την καλοκαιρινή ραστώνη. Τα αυτοκίνητα στο δρόμο περισσότερα, η κίνηση για μία άλλη φορά στο ζενίθ, τα βράδια κάνει λίγη ψύχρα, δεν μπορεί κανείς να υποκριθεί πως είναι στην παραλία, αν και θα το ήθελε πολύ.

Τα τελευταία χρόνια, με τις κλιματικές αλλαγές, είναι σαν να χάσαμε δυο εποχές: Το φθινόπωρο και την Άνοιξη.

Το φθινόπωρο ήταν δυνατό να διακρίνει κανείς έκδηλα το κιτρίνισμα των φύλλων και την απογύμνωση των δέντρων από αυτά. Στο σχολείο ζωγραφίζαμε τα φθινοπωρινά φρούτα και οι καμπαρτίνες, έπαιρναν

τη θέση που τους αξίζει στην ντουλάπα μας.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία απότομη μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα. Αρκεί μία μέρα κρύα, έτσι ξαφνικά, ώστε να μας ενεργοποιήσει και να αρχίσουμε να καθαρίζουμε τις ντουλάπες μας από τα καλοκαιρινά και τα πουλόβερ να ταξινομηθούν στη σωστή σειρά.

Σαν να χάσαμε κάποια χρώματα της γης, σαν να χάσαμε τα χρώματα του Φθινοπώρου: κιτρινοπράσινο, το κόκκινο του μήλου, το κίτρινο γεμίζει με λίγο κόκκινο απαλό το τοπίο, σαν το φθινόπωρο να έπαιρνε ένα πινέλο και να ζωγράφιζε εξαρχής τη φύση.

Τα γήινα χρώματα μας επαναφέρουν στη Γη, μετά το κρεσέντο της τρέλας του καλοκαιριού. Δημιουργούμε λίστες, θέτουμε στόχους, ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Κάποιοι υπόσχονται πως θα ξεκινήσουν γυμναστήριο κάποιοι άλλοι πως θα βρουν δουλειά. Ο στόχος του καθενός μας, ανάλογα με τις ανάγκες και τη ζωή του. Αυτό το φθινόπωρο οι ομπρέλες από τα συνοικιακά καφέ θα αρχίσουν σιγά σιγά να μαζεύονται, όπως κάθε χρονιά.

Νέα χρώματα θα χρωματίσουν το ντύσιμό μας, όπως το μωβ που επανέρχεται δυναμικά αλλά και το όμορφο γαλάζιο στα πουλόβερ και στις μπλούζες μας.

Θα κρατήσουμε στα χέρια μας το στιλ του καλοκαιριού, τα πολλά πολλά βραχιόλια για να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές.
Θα βάψουμε τα νύχια μας στους τόνους του καφέ, σε κόκκινο ροδί, μπορντό και πράσινο μεταλλικό.
Θα βγάλουμε από τα κουτιά τις μπότες μας, για τα πρωτοβρόχια.
Τις δερμάτινες τσάντες μας.

Και θα ευχηθούμε η συννεφιά να μείνει μόνο στον ουρανό…
Θα ευχηθούμε ο ήλιος του καλοκαιριού να φωτίζει τον χειμώνα που έρχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα