“Ύμνος” στα... denim!

12:24 7/2/2018 - Πηγή: Ntynomai

Denim -ένα όνομα, μία ιστορία! Έχοντας αιώνες ζωής πίσω του και χρησιμεύοντας -λόγω της ανθεκτικότητάς του- αρχικά για ρούχα εργατών, το Hollywood ανέδειξε αυτό το αγαπημένο μας πλέον ύφασμα σε… “θρύλο”. Οι γουεστερν ταινίες αρχικά και μετέπειτα οι Αμερικανοί στρατιώτες που το φορούσαν βοήθησαν στην εξάπλωσή του.

Είμαστε ευγνώμονες σε οποιονδήποτε κατέστησε αυτό το ύφασμα τόσο σημαντικό στη βιομηχανία της μόδας, καθώς και στους “πατερες” του, διότι χάρη σε αυτούς το απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας!

Και φέτος

-απ’ όσα έχουμε δει σε μεγάλα fashion shows- το denim θα λατρευτεί κι εμείς επικροτούμε αυτή την τάση!

Το denim είναι κατά κάποιον τρόπο πάντοτε στη μόδα. Σίγουρα με κάποιες διαφοροποιήσεις, ίσως στον χρωματισμό, στο στυλ, στα σκισίματα κλπ, αλλά πάντοτε θα είναι in style -κυρίως όταν πρόκειται σε παντελόνι ή πουκάμισο.

Το denim κάποτε ήταν κάτι πιο απλό, πλέον αποτελεί μια -βασική θα έλεγα- κατηγορία από μόνο του. Ένα ύφασμα που θα το δούμε -και σίγουρα το έχουμε δει ανά τα χρόνια- σε παντελόνια, παπούτσια, μπλούζες, σαλοπέτες, κοκαλάκια, πανωφόρια κι ό,τι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε…

Ας επικεντρωθούμε όμως στα παντελόνια και στα βασικά είδη που πρέπει να έχει μια γυναίκα στη ντουλάπα της...

Skinny Denim jeans/slim-fit

Το είδος αυτό είναι ιδιαίτερα γνωστό και είναι από τα πιο απλά. Πρόκειται για το κολλητό τζιν παντελόνι που “αγκαλιάζει” τα πόδια και διαγράφει τη σιλουέτα. Όσο πιο ελαστικό είναι το ύφασμα και πιο κολλητό, τόσο περισσότερο παραπέμπει σε κολάν.

Tip: Η ελαστικότητα ή αντίθετα η σκληρότητα του τζιν παίζει σημαντικό ρόλο! Τα πολύ ελαστικά παντελόνια δεν κολακεύουν όλους τους σωματότυπους, σε αντίθεση με το πιο σκληρό ύφασμα, που ίσως να μην είναι το ίδιο άνετο, αλλά δεν διαγράφει τις ατέλειες.

Το skinny τζιν συνδυάζετε εύκολα με μπότες και μποτάκια, καθώς είναι κολλητό και δεν περισσεύει επιπλέον ύφαμσα στα πατζάκια. Φυσικά μπορεί να φορεθεί και με γόβες, sneakers κλπ. κι εκεί είναι που μπορείτε να γυρίσετε τα ρεβέρ για επιπλέον στυλ!

Boyfriend

Ειναι το τζιν του αγοριού σου. Δηλάδη είναι φαρδύ και σε ίσια γραμμή, ή στενεύει ελαφρώς κάτω, και θυμίζει αντρικό παντελόνι, που όμως βγαίνει στα μέτρα σου.

Η πιο baggy του μορφή δίνει έναν άλλον αέρα στο στυλ σου, κάνει το look πιο ατημέλητο και θέλει προσοχή στον συνδυασμό για να αποφευχθούν λάθη (π.χ. πολύ φαρδύ παντελόνι με πολύ βαρδιά μπλούζα με αποτέλεσμα να χάνεται το σώμα και να μοιάζει με μπόγο!)

Mom's Fit

Μετά το τζιν του αγοριού, έχουμε το τζιν της μαμάς. Θυμίζουν παντελόνια περασμένης δεκαετίας. Ψηλόμεσα, όχι πολύ φαρδιά αλλά ούτε και θεόστενα, σε ίσια γραμμή, ή με ένα ελαφρύ στένεμα στο τελείωμα, άλλοτε με σχέδια και άλλοτε πιο απλά. Τα αγαπάμε γιατί το ψηλόμεσα τζιν αναδεικνύει αφενός τη μέση και επίσης είναι βολικό -εφόσον είανι στο σωστό νούμερο και δεν μας πιέζει. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν με κοντά μπλουζάκια, με μακριά, με μακριά τοποθετημένα με στυλ μέσα από το τζιν κλπ.

Καμπάνα

Το τζιν καμπάνα, εάν φορεθεί σωστά, κολακεύει και ψηλώνει το πόδι. Θέλει προσοχή ωστόσο. Στις ψηλές γυναίκες πολλές φορές η καμπάνα τελειώνει στο αστράγαλο, πράγμα που δεν είναι κολακευτικό, ενώ στις κοντές η καμπάνα καθαρίζει το πάτωμα. Για τον λόγο αυτό πρέπει κάθε γυναίκα, ανάλογα με το σωματότυπό της, να καταλήξει και στο ανάλογο τζιν καμπάνα. Υπάρχουν τζιν που έχουν πιο φαρδιά και μακριά καμπάνα και άλλα που είναι πιο μαζεμένα.

Tip: Σίγουρα ένα παπούτσι με τακούνι θα δώσει ακόμη περισσότερο ύψος, αλλά το τζιν καμπάνα λατρεύεται και με τα γνωστά μας sneakers για πιο ανέμελο στυλ.

Τζιν με σκισίματα

Μπορεί τα σκισίματα στα παντελόνια να θεωρούνται λίγο ξεπερασμένα πλέον, κατά την άποψή μου όμως προσθέτουν στυλιστικούς "πόντους" στο στυλ κι ας μην είναι τόσο "μόδα". Με πολλά ή με λιγότερα σκισίματα, το τζιν αυτό δημιουργεί μια πιο χαλαρή διάθεση, ένα στυλ του "κακού κοριτσιού" και βγάζει την πιο "άγρια" διάθεση.

Plus το καλοκαίρι ευγνωμονείς τα σκισίματα για τα σημεία που αφήνουν ακάλυπτα χωρίς να σε ζεσταίνει το ύφασμα! ;)

Keywords
Τυχαία Θέματα