7χρονη θα έχανε την όρασή της από απροσεξία οδοντιάτρου

19:23 17/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στο υπουργείο Υγείας έφτασε το περιστατικό με ένα εφτάχρονο κορίτσι το οποίο από απροσεξία οδοντιάτρου, παρολίγο να χάσει την όρασή του...
Το ανήλικο κορίτσι είχε μεταφερθεί αυτόν το μήνα στο δημόσιο νοσοκομείο της Πάφου, στην Κύπρο, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζε στα δόντια του.

Ωστόσο, ο γιατρός έριξε κατά λάθος στο μάτι του κοριτσιού αρκετή ποσότητα καυστικού υγρού, με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Στη συνέχεια λόγω της αδυναμίας του οφθαλμίατρου του ίδιου κρατικού νοσοκομείου να το περιθάλψει, κινδύνευσε λόγω καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος να χάσει την όρασή του. Οι γονείς του κοριτσιού έστειλαν γραπτή καταγγελία στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα αφού, τα έξοδα για την περίθαλψη του παιδιού, το οποίο θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία και χειρουργική επέμβαση, τα καλύπτει η οικογένεια παρά το γεγονός ότι η ζημιά οφείλεται σε απροσεξία δημοσίων λειτουργών της Υγείας.

Ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι δεν έστειλαν το παιδί με ασθενοφόρο στους οφθαλμίατρους στη Λευκωσία αλλά έδωσαν απλώς συστάσεις για έναν καλό ιδιώτη ο οποίος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν σε θέση να τους εξυπηρετήσει.

Την ίδια μέρα το παιδί και αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών από τον ιδιώτη οφθαλμίατρο, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού όπου άρχισε συστηματική θεραπεία.

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η θεραπεία θα πρέπει να είναι μακροχρόνια. Έτσι αποτάθηκαν και σε άλλους οφθαλμίατρους οι οποίοι συνέστησαν μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο του Ισραήλ. Πράγματι το κορίτσι βρέθηκε στο Ισραήλ στις 11 Οκτωβρίου και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η 7χρονη θα χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση.

sofokleousin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα