8 συνήθειες που αξίζει να κρατήσεις μεγαλώνοντας

10:01 9/4/2013 - Πηγή: 24wro

Καθώς μεγαλώνεις ορισμένα πράγματα και συνήθειες που είχες όντας νεώτερη σου φαίνονται όλο και πιο...

ασήμαντες, τουλάχιστον μέχρι να τις ξανασκεφτείς και να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν είναι. Βρίσκοντας ένα τρόπο να κρατήσεις μέσα σου το παιδί που ήσουν κάποτε δε σημαίνει ότι πρέπει να φέρεσαι σαν παιδί, αλλά ότι διατηρείς κάποια χαρακτηριστικά που είχες τότε. Διάβασε παρακάτω ποιες συνήθειες αξίζει να κρατήσεις για σένα και ξύπνησε το παιδί που έχεις μέσα σου.

1. Όνειρο ήταν...
Μεγαλώνοντας
θεωρείς ότι το να βυθίζεσαι σε κόσμους φανταστικούς είναι παιδικό κι ίσως και κάπως ανόητο. Όντως, η συνεχής ονειροπόληση και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα δεν αποτελούν καλές ενδείξεις κι η πρακτική σου αυτή δεν είναι και τόσο υγιής. Ωστόσο, μια μικρή δόση φαντασίας και ονειροπόλησης είναι κάτι που χρειάζεται - που και που - για να κάνει λίγο πιο χαρούμενη την καθημερινότητά σου.

2. Η περιέργεια δε σκότωσε κανέναν
Αν νομίζεις ότι οι πολλές ερωτήσεις και η διαρκής αναζήτηση είναι μόνο για παιδάκια, κάνεις λάθος. Είναι αλήθεια πως τα μικρά παιδιά απορούν για τα πάντα και προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο, που ακόμη είναι άγνωστος γι αυτά, αλλά μη νομίζεις πως και οι μεγάλοι τα ξέρουν όλα. Ο κόσμος είναι γεμάτος ομορφιές και μυστήρια ενώ η γνώση δε σταματά πουθενά γι αυτό όσα περισσότερα ρωτάς τόσα περισσότερα μαθαίνεις.

3. Θα σ' αγαπώ για πάντα
Όταν τα παιδιά αγαπούν, το κάνουν με την καρδιά τους. Σε αγαπούν γι' αυτό που είσαι χωρίς να νοιάζονται για τίποτα. Μεγαλώνοντας οι άνθρωποι μαθαίνουμε να αγαπάμε με... το μυαλό, αλλά τι είναι αυτό που μένει τελικά;

4. Η απόλυτη ευχαρίστηση
Παρατήρησε ένα παιδάκι όταν είναι χαρούμενο με κάτι, ακόμα και με το πιο απλό πράγμα. Δες πως λάμπουν τα μάτια του, πως φωτίζεται το πρόσωπό του και σκέψου πως εκείνη τη στιγμή βιώνει την απόλυτη ευτυχία. Αναλογίσου λοιπόν γιατί καθώς μεγαλώνεις συγκρατείς τον εαυτό σου από τις έντονες στιγμές συγκίνησης; Μήπως τελικά με την πρακτική σου αυτή χάνεις ένα κομμάτι ευτυχίας;

5. Μεγάλες ιστορίες
Κάθε παιδί θέλει το παραμυθάκι του πριν κοιμηθεί. Εσύ γιατί όχι; Διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς ταξιδεύοντας σε μέρη που μόνο νοητικά μπορείς να προσεγγίσεις. Ανακάλυψε τις ιστορίες τους κι άφησε τη μαγεία τους να σε παρασύρει.

6. Στιγμές στοργής με την οικογένεια
Η αγάπη κι η στοργή δεν τελειώνουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν ενώ δε χρειάζεται να περιορίζεται στην αγάπη που δείχνεις προς το σύντροφό σου ή τα παιδάκια σου. Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια, αναπόλησε και ξαναζήσε κάποιες από τις πιο γλυκές στιγμές της καθημερινότητας, όπως την ζούσες όντας κοριτσάκι. Ναι, ναι μπορείς να το κάνεις κι ας είσαι μεγάλο κορίτσι. Μπορεί τα μεγάλα κορίτσια να μη λένε μπαμπάκα ούτε καληνύχτα στη μαμά στέλνοντας φιλιά, αλλά γιατί να μην το κάνεις που και που; Άσε να σου ξεφεύγουν γλυκές λεξούλες και φιλάκια κάποιες φορές, έτσι ώστε και οι γονείς σου να χαρούν κι εσύ να νιώσεις πάλι το κοριτσάκι τους.

7. Θέλεις να παίξουμε;
Θυμήσου τα αγαπημένα σου παιδικά παιχνίδια ή τραγούδια. Μπορείς να τα μάθεις στα δικά σου τα παιδιά, να τραγουδήσετε, να παίξετε και να περάσετε μαζί πολύ όμορφα. Κι επειδή τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ εκτός εποχής, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου οικογενειακή παράδοση παιχνιδιών, που θα περνούν από γενιά σε γενιά.

8. Παιδικοί φίλοι
Έχεις γνωρίσει πολλούς ανθρώπους κι έχεις κάνει πολλές φιλίες, μα η συγκίνηση όταν σκέφτεσαι τους παιδικούς σου φίλους είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Είναι οι φίλοι που μοιράστηκες τις πιο τρυφερές στιγμές της παιδικότητάς σου και εύχεσαι ότι θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σου ίσως και για το υπόλοιπο της ζωής σου. Κράτησέ τους κοντά σου και μοιράσου μαζί τους ότι όμορφο ή άσχημο έρθει στη ζωή.

womenonly.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα