Αντώνη Κανάκη δε σε γνωρίζω, θέλω όμως να σου πω μπράβο

09:58 9/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Κι, όμως, υπήρξαν άτομα τα οποία ανακάλυψαν υστεροβουλία (!) στην αποστολή αγάπης του Αντώνη Κανάκη στην Αφρική. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που άγγιξε την πλειονότητα των Ελλήνων και έφερε μέσα στα σπίτια μας την απόλυτη φτώχεια ανθρώπων, οι οποίοι ζούνε σε καλύβες από πηλό και άχυρο και πίνουν μολυσμένο νερό.

Δεν γνωρίζω τον Κανάκη, ούτε καν τον έχω συναντήσει ποτέ. Γενικά μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος. Αλλά ο αυθόρμητος τρόπος που φιλμάρισε αυτό το ταξίδι ήταν εξαιρετικός και μπράβο του. Όσο για τους λίγους επικριτές του, όλοι κρινόμαστε στο τέλος. Όταν φτάσουμε

στην άκρη της διαδρομής.

Αφορμή για αυτά τα λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ του Κανάκη, υπήρξε μια εμπειρία που είχα προ ημερών στα γραφεία της Unicef. Δύο σημαντικοί άνθρωποι στον τομέα της ανθρωπιστικής δράσης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο γενικός διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά μου στα παιδιά του πλανήτη τόσο με ρεπορτάζ, δημοσιογραφικές εκπομπές και συνεντεύξεις, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μου έκαναν την ανείπωτη τιμή να συμμετέχω ισότιμα στη γενική συνέλευση της οργάνωσης.

Εκεί συνάντησα ανθρώπους με το ίδιο αθώο βλέμμα. Τις ίδιες ευγενικές ψυχές. Την ίδια αύρα καλοσύνης. «Επώνυμοι» τους οποίους δεν θα αναφέρω, γιατί ίσως δεν το επιθυμούν, αλλά κυρίως «άγνωστοι», άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» οι οποίοι αφιερώνουν κάθε μέρα από τη ζωή τους χρόνο, ενέργεια, σκέψεις και τελευταίο το αφήνω χρήματα.

Όλα αυτά για τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Τα παιδιά που ονειρεύονται απλά να αποκτήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Που περπατάνε ξυπόλυτα δέκα χιλιόμετρα για έναν κουβά νερό. Που, ίσως, να μην έχουν φάει ποτέ κρέας στη ζωή τους. Που πεθαίνουν από «αστείες» ασθένειες για εμάς τους δυτικούς πολιτισμένους, οι οποίες θα θεραπεύονταν με… ένα εμβόλιο.

Οτιδήποτε κάνουμε για τα παιδιά του κόσμου είναι θετικό. Είναι καλό. Από μία προσευχή μέχρι το ντοκιμαντέρ του Κανάκη. Από ένα ευρώ στη Unicef μέχρι τα ταξίδια των πρεσβευτών καλής θέλησης, του Μπέκαμ και της Τζολί στην Αφρική, που μπορεί να αποφέρουν απίστευτα χρήματα που θα σώσουν παιδιά. Από μία ψιάδα αγάπης, μέχρι μια καταιγίδα αφοσίωσης. Όλα για τα παιδιά. Το αύριο της ζωής. Το χαμόγελο του Θεού στη Γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα