Aλματώδης αύξηση των ανέργων

16:27 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
 Τα στοιχεία που δίνει ο ΟΑΕΔ για τους εγγεγραμμένους ανέργους μπορεί...
να μη δίνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας, είναι όμως ενδεικτική της δραματικής κατάστασης. Και είναι μια εικόνα που επιβεβαιώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και της συνταγής που η τρόικα επέβαλε και θέλει να συνεχίσει παρά το γεγονός ότι βλέπει «αίμα» να τρέχει.
Τον Οκτώβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ
ήταν813.442. Σε σχέση με τον περασμένο χρόνο οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 96.060 άτομα, ενώ σε σχέση με το Σεπτέμβριο υπάρχουν 39.383 περισσότεροι εγγεγραμμένοι άνεργοι.
Από την άλλη, μέσα σε ένα χρόνο οι προσλήψεις έχουν μειωθεί κατά 17,43%. Δηλαδή κανείς πλέον δεν προσλαμβάνει, αντιθέτως όλοι διώχνουν προσωπικό. Και φυσικά μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα γιατί όταν θα φύγουν από από το δημόσιο, τότε θα πέσει το μεγάλο κλάμα.
Πάντως, και τα στοιχεία αυτά είναι μικρά μπροστά σε ότι συμβαίνει πραγματικά. Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ Σάββα Ρομπόλη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονται και άλλα 4,5 εκατομμύρια που δεν εργάζονται και σε αυτούς περιλαμβάνονται άνεργοι και συνταξιούχοι.
Και να που ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται για ακόμη μια φορά. Αυτός δεν είχε πει ότι θα δουλεύει ένας άνθρωπος σε κάθε οικογένεια; Πέτυχε το στόχο του.


Keywords
Τυχαία Θέματα