Euro 2011 U-21: Μάχες χωρίς φαβορί στην πρεμιέρα

09:15 11/6/2011 - Πηγή: 24wro
Πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U 21 σήμερα Σάββατο με δύο αναμετρήσεις...

Ξεχωρίζει το παιχνίδι της διοργανώτριας Δανίας με την Ελβετία, Λευκορωσία0- Ισλανδία το άλλο ματς.


ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε αυτό το επίπεδο.

Λευκορωσία: Από τη στιγμή που κατάφερε να αποκλείσει την καλύτερη Ιταλία στα μπαράζ για την είσοδο στο Euro της Δανίας -και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο- μπορεί να ελπίζει και σε κάτι καλύτερο από την συμμετοχή.
Στον επαναληπτικό του Μπορίσοφ η γηπεδούχος κατάφερε να ισοφαρίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα και πήρε παλικαρίσια πρόκριση με γκολ στην παράταση (3-0). Έχει λίγα προβλήματα τραυματισμών αλλά είναι σημαντικά. Ο Γιουρτσένκο τραυματίστηκε στον αγώνα με τους Ιταλούς και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί σήμερα ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των μέσων Νεκχάιτσικ, Ρέκις και Γκορντέιτσουκ.

Ισλανδία: Από την στιγμή που πήρε την πρόκριση με άνεση στην τελική φάση ης Δανίας δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την υποτιμήσει. Ιδιαίτερα μια ομάδα με την ποιότητα των Λευκορώσων που δεν είναι και η εθνική- φόβητρο. Άξιο αναφοράς το γεγονός της συμμετοχής σε αυτή την Ελπίδων σχεδόν μιας ενδεκάδας παικτών που έχουν συμμετοχές στη «μεγάλη» Εθνική των Ισλανδών. Ονόματα γνωστά στο ευρύ κοινό όπως ο Σίγκουρτσον της Χόφενχαϊμ, ο Γκούντμουνσον της Άλκμααρ ακόμα και ο Γιόν Φιόλουσον που απασχόλησε την ΑΕΚ πρόσφατα αλλα τελικά κατέληξε στην Γκέρμιναλ.


Tips
• Η Ισλανδία έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (33) στην προκριματική φάση.

• Δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή των Λευκορώσων σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων.

• Ελάχιστες οι ομαδικές προπονήσεις των Ισλανδών πριν από τη διοργάνωση καθώς μεγάλο «κομμάτι» της ομάδας έλειπε σε υποχρεώσεις με την Ανδρών.

• Η αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της διοργάνωσης διεξάγεται στο «NRGi Park» του Άαρχους.


ΔΑΝΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ

Δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν.

Δανία: Η διοργανώτρια χώρα δεν χρειάστηκε να δώσει προκριματικούς αγώνες προκειμένου να πάρει «εισιτήριο» για την τελική φάση. Για να προετοιμαστεί καλύτερα έδωσε μια σειρά από φιλικές αναμετρήσεις όπου έδειξε πως έχει αμυντικά κενά αλλά και «δυνατή» επίθεση. Πιο πρόσφατο αυτό κόντρα στους Τούρκους όπου οι Δανοί νίκησαν με 4-0Το πλήγμα της απουσίας του Κίερ εξαιτίας της απαγόρευσης της Βόλφσμπουργκ αναμένεται να «μεγεθύνει» το αμυντικό πρόβλημα των διοργανωτών ενώ η γενική έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κελντ Μπόρτιγκορντ δεν προσφέρει ηρεμία στην ομάδα. Τραυματισμός της τελευταίας στιγμής αυτός του Φρέντρικσεν (εξτρέμ) αλλά έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει ο προπονητής του.


Ελβετία: Αν και δεν υπάρχει η εμπειρία στο στρατόπεδο των Ελβετών αφού η ηλικία δεν το επιτρέπει ο ενθουσιασμός και το ταλέντο υπάρχουν εν αφθονία και η αισιοδοξία για κάτι καλό σε αυτό το ευ
Keywords
Τυχαία Θέματα