GUARDIAN: Ο Έλληνας που έδωσε τα παιδιά του σε ίδρυμα λόγω κρίσης

08:21 29/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι...
οικογένειές τους, τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian.

Το άρθρο αναφέρεται στο δράμα της πολύτεκνης οικογένειας από την Πάτρα, που αναγκάστηκε να δώσει τέσσερα από τα δέκα παιδιά της σε ίδρυμα γιατί δεν μπορούσε να τα συντηρήσει.

«Ακόμη και πριν η οικονομική
κρίση χτυπήσει την Ελλάδα, ο Δημήτρης Γασπαρινάτος δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να φροντίσει τους έξι γιους και τις τέσσερις κόρες του. Η σύζυγός του, Χριστίνα, που πάλευε να τα βγάλει πέρα με τον μισθό των 960 ευρώ και το επίδομα των 460 ευρώ κάθε δύο μήνες, ήταν δυστυχισμένη και απελπισμένη», αναφέρει το άρθρο.

Η Guardian κάνει λόγο για μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας πατέρας, όταν διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών του.«Ψυχολογικά είμαστε όλοι ερείπια. Κοιμόμαστε σε στρώματα στο πάτωμα, δεν έχουμε πληρώσει ενοίκιο για μήνες, κάτι έπρεπε να γίνει», αναφέρει ο κ. Γασπαρινάτος.

Μιλώντας στην Guardian ο απελπισμένος πατέρας ανέφερε: «Η κρίση μας σκότωσε. Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα σε σημείο να μην έχω να δώσω 2 ευρώ για να αγοράσω ψωμί. Δεν θέλαμε να χωρίσουμε την οικογένεια, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι πιο εύκολο αν τέσσερα από τα παιδιά μείνουν σε κάποιο ίδρυμα για δύο ή τρία χρόνια».

Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος αναφάρει πως υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης, της φιλοξενίας και του αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται».

«Σε ένα έθνος τόσο περήφανο όσο η Ελλάδα, όπου η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη, τα δεινά της οικογένειας Γασπαρινάτου «χτύπησαν ευαίσθητο νεύρο». Σύντομα οι συγκλονισμένοι δημοσιογράφοι χτυπούσαν την πόρτα της οικογένειας. Πάντως εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων, γιατροί και σωματεία δηλώνουν στο πλάι της οικογένειας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα