NBC: Στην Ελλάδα του πολιτισμού, η κρίση αρρωσταίνει τους Έλληνες

07:08 10/2/2012 - Πηγή: 24wro

Μπορεί η Ελλάδα να διατηρεί ακόμα την αίγλη μιας αρχαίας μεσογειακής χώρας, όμως η κρίση...

αρρωσταίνει το λαό της.
Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξένησε χθες η πρωινή εκπομπή Today του NBC, παρουσιάζοντας εικόνες της Αθήνας μέσα από τη ματιά του ανταποκριτή του NBC,
Keith Miller.

Το οδοιπορικό του δημοσιογράφου ξεκινά από το αεροδρόμιο, που όπως αναφέρει, είναι ερημωμένο εξαιτίας των περικοπών στις πτήσεις εσωτερικού. Εντύπωση προκαλεί επίσης και η μεγάλη ουρά ταξί, που παραμένει στάσιμη.
«Η Ελλάδα διατηρεί ακόμη τη μαγεία μιας αρχαίας μεσογειακής χώρας. Οι κίονες της Ακρόπολης φωτίζονταν μεγαλόπρεπα τη νύχτα πάνω από την Αθήνα. Είναι απόδειξη ενός από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου», αναφέρει ο Keith Miller στο msnbc.
Το σύγχρονο κράτος όμως, βρίσκεται στους δρόμους. «Δεν περιμένει κανείς να δει τόσους πεινασμένους ανθρώπους σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Περιμένουν καθημερινά σε ουρές συσσιτίων για λίγη σούπα και ψωμί».
«Φανταστείτε πως δέχεστε μείωση μισθού 40%. Στη συνέχεια αυξάνονται οι φόροι. Προσθέστε και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και πετρελαίου – το οποίο κοστίζει σχεδόν 10 δολάρια το γαλόνι. Α, και η σύνταξή σας δεν είναι εξασφαλισμένη και τα παιδιά σας μένουν στο σπίτι γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι».
«Είναι αρκετά για να σε κάνουν να αρρωστήσεις και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στους Έλληνες. Αρρωσταίνουν. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 25%, την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν δεχτεί περικοπές 40% σε προσωπικό, εξοπλισμό και φάρμακα», αναφέρει ο ανταποκριτής στις σημειώσεις του από το ταξίδι στην Αθήνα.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα