O Γ. Παπανδρέου πρότεινε στον Π. Ρουμελιώτη την πρωθυπουργία!

10:54 1/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ο κ. Π. Ρουμελιώτης στο βιβλίο του με τίτλο Το Αγνωστο Παρασκήνιο της Προσφυγής στο ΔΝΤ...
(εκδόσεις Λιβάνη), αναφέρει ότι στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο κ. Γ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε στην Ουάσιγκτον και του ζήτησε να επιστρέψει για να γίνει Πρωθυπουργός.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο τότε Πρωθυπουργός τού είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σαμαράς
δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον κ. Λ. Παπαδήμο - κάτι που είναι αληθές. Προσθέτω ότι ο κ. Ρουμελιώτης διατηρεί φιλία με τον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν από τις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν ήταν και οι δύο φοιτητές στο Παρίσι. Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον κ. Παπανδρέου το 2009.

Οφείλω να θυμίσω ότι λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2009 ο κ. Κ. Καραμανλής προόριζε για τη θέση αυτή τον τότε εκλεκτό του, τον κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Η αιτία που ματαιώθηκε η τοποθέτηση ήταν μια σφοδρή δήλωση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ είπε ότι είναι αδιανόητο η κυβέρνηση Καραμανλή λίγο πριν από τις εκλογές να επιδιώκει να επιβάλει ένα πρόσωπο της δικής της επιλογής για μια τόσο κρίσιμη θέση.

Τρία χρόνια μετά, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να μετάνιωσε για τη σπουδή που τότε επέδειξε κατά του κ. Χατζηεμμανουήλ αφού σήμερα «πρωταγωνιστεί» στο βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη...

lykavitos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα