Oι «συνιστώσες» της Χρυσής Αυγής: δωσίλογοι, ναζί ηρωϊδες και ευγονική

Την ώρα που η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να απεκδυθεί τα όποια στοιχεία του παρελθόντος της παραπέμπουν σε ιδεολογία που εκπορεύεται από την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας, ιστοσελίδες που ανήκουν σε «συνιστώσες» του κόμματος αναρτούν κείμενα που προκαλούν σοκ.

Αφιερώματα στην πιλότο του Γ’ Ράιχ, Χάνα Ράιτς, και στην Ελληνίδα δωσίλογο Σίτσα Καραϊσκάκη, «επιστημονικές» γνώμες υπέρ της θανάτωσης «των ελαττωματικών

πλασμάτων»-«τεράτων», όπως οι ψυχικά νοσούντες, και θέσεις που προτάσσουν «την ευγονική» και το «προβάδισμα της λευκής φυλής σε ευφυΐα».

Το Μέτωπο Γυναικών και η Πράσινη Πτέρυγα είναι οργανικά κομμάτια της Χρυσής Αυγής που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται στη στρατολόγηση οπαδών από το γυναικείο πληθυσμό και το χώρο της οικολογίας.

Και οι δύο «συνιστώσες» διατηρούν σχέσεις με ομοϊδεάτες τους στο εξωτερικό, ενώ οι ιδρυτές τους είναι ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που επελέγησαν -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Παρακλάδι του ακροδεξιού κόμματος με πεδίο δράσης τα γήπεδα είναι και η Γαλάζια Στρατιά, που ιδρύθηκε πριν από περίπου 11 χρόνια με καθοδηγητή το βουλευτή και στενό συνεργάτη του κ. Μιχαλολιάκου, Ηλία Παναγιώταρο.

Μέτωπο Γυναικών: Πρότυπα η Ελληνίδα δωσίλογος και τα χαστούκια του Κασιδιάρη

 Στο Πάνθεον των Ηρώων βάζει το Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής την Ελληνίδα δωσίλογο Σίτσα Καραϊσκάκη, που επελέγη από τον Φον Κανάρις για να γίνει συνεργάτιδα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στον τομέα της προπαγάνδας.

Έτσι, στην επίσημη ιστοσελίδα τους παραθέτουν αφιέρωμα για τη ζωή της παρουσιάζοντάς την ως πρότυπο για τις Ελληνίδες γυναίκες που άφησε, μεταξύ άλλων, πίσω της πλούσιο συγγραφικό έργο. Ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε είναι και «Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου», το οποίο κατέγραφε τις «επιτυχίες» του Εθνικοσοσιαλισμού.

Παράδειγμα προς μίμηση, όμως, είναι και οι Γερμανίδες που υπηρέτησαν το καθεστώς του Χίτλερ, όπως η πιλότος Χάνα Ράιτς. Πρόκειται, όπως γράφει απόσπασμα του βιογραφικού της που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο, για την τελευταία γυναίκα που πιλοτάρισε με προορισμό την πρωτεύουσα της Γερμανίας όταν αυτή είχε σχεδόν καταληφθεί.

Σοκ προκαλούν και τα θέματα που περιέχονται στο ιστορικό αρχείο της θηλυκής «συνιστώσας» της Χρυσής Αυγής. Στη θεματική «Η γυναίκα στον Εθνικοσοσιαλισμό» αναφέρεται: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μια φύσει επαναστατική και ριζοσπαστική ιδεολογία… Κοιτώντας τη βάση της Εθνοσοσιαλιστικής ιδεολογίας βλέπουμε τρεις λέξεις: Καθήκον, Αίμα, Τιμή. Η ευγονική προέρχεται από το Αίμα προφανώς και συνεπώς ένας ντετερμινιστής θα περίμενε να έχουν κάποιο απόηχο στην κοινωνία και οι δύο άλλες λέξεις».

Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και στο θέμα των χαστουκιών του Ηλία Κασιδιάρη εις βάρος της βουλευτού κ. Λιάνας Κανέλλη τάσσονται υπέρ της πράξης του εκπροσώπου Τύπου της Χ.Α.: «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο έλεγε ο λαός μας (πριν την… πολιτική ορθότητα-μαλθακότητα) και η ομότιτλη ταινία ψυχαγώγησε γενεές

Keywords
Τυχαία Θέματα