To 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού

00:05 10/10/2011 - Πηγή: 24wro
Στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που θα διεξαχθεί ...από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου του 2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ένα κεντρικό περίπτερο και με στόχο την προβολή του πλούτου των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο εν λόγω
φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με τον ΕΛΟΓΑΚ, θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να διεκδικήσουν νέες αγορές, προβάλλοντας τον πλούτο των προϊόντων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το φετινό φεστιβάλ, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έχει κατεύθυνση τις εξαγωγές. Στη διοργάνωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι δικτύων διανομής και αγοραστές από εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εισάγουν στις χώρες τους ελληνικής προέλευσης τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και εκπρόσωποι σούπερ μάρκετ από 17 χώρες.

Στο κεντρικό περίπτερο της Π.Κ.Μ., συνολικού εμβαδού 150 τετραγωνικών μέτρων, οι Περιφερειακές Ενότητες θα συμμετάσχουν με διακριτό χώρο, όπου θα εκτίθενται τα προϊόντα των μεταποιητών. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα προβολής οπτικοακουστικού υλικού που θα παρουσιάζει τους τουριστικούς προορισμούς της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτουρισμό.

Η έκθεση των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού αναμένεται να αναδείξει την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, που θεωρούνται ιδιαίτερα και μοναδικά χάρη και στην πολυπολιτισμική σύνθεση του πληθυσμού της Περιφέρειας.


Keywords
Τυχαία Θέματα