VIDEO: Ένα νέο αστέρι στον χώρο των προγραμματιστών γεννιέται;

10:21 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Thomas Suarez είναι ένας 11χρονος μαθητής του South Bay. Αν και οι περισσότεροι...
συμμαθητές του, το πιο πιθανό είναι να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ή με τα παιδικά, αυτός έχει κάπως διαφορετικά χόμπι... Μιας και ασχολείται με την δημιουργία iOS εφαρμογών και δίνει διαλέξεις στο TED.

O Suarez, που ακόμα δεν πληροί τα ηλικιακά όρια για να έχει τον δικό του λογαριασμό στο Facebook,
είναι γοητευμένος από τους υπολογιστές και την τεχνολογία πριν καν πάει στο νηπιαγωγείο. Και το έχει πολύ σοβαρά μιας και έχει τη δική του εταιρεία, CarrotCorp, με ήδη δύο εφαρμογές iOS που βρίσκονται κανονικά στο App Store: την Earth Fortune, και την πιο δημοφιλή Bustin Jieber, a Whac-a-Mole για τον Justin Bieber.

«Πολλά από τα παιδιά αυτές τις μέρες αρέσκονται στο να παίζουν παιχνίδια, όμως υπάρχουν και αρκετά πλέον που θέλουν να τα αναπτύξουν κιόλας», δηλώνει. «Και είναι δύσκολο γιατί πολλά παιδιά δεν ξέρουν που να ψάξουν για να μάθουν πώς κάνουν ένα πρόγραμμα ... Και δεν είναι πολλοί οι γονείς εκείνοι που να έχουν γράψει εφαρμογές κάποια στιγμή».

Εμπνεόμενος από τον Steve Jobs, ο Suarez ίδρυσε μια Λέσχη Εφαρμογών στο σχολείο του, όπου κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει για να μάθει να σχεδιάζει εφαρμογές. Στο μέλλον, ο μικρός προγραμματιστής θέλει να δημιουργήσει περισσότερες εφαρμογές, περισσότερα παιχνίδια και να μπει στον κόσμο του προγραμματισμό και της ανάπτυξης του Android. Σχεδιάζει να συνεχίζει την λειτουργία της λέσχης του και να βρει και άλλους τρόπους για για τους μαθητές να ανταλλάζουν και να μοιράζονται γνώσεις.

Ποιος είπε λοιπόν ότι η τεχνολογία μόνο σκοτώνει την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών; Δείτε και ένα απόσπασμα της ομιλίας του στο πρόσφατο TEDx conference στο Manhattan Beach και θα συμφωνήσετε ότι ο πιτσιρικάς «το έχει»!


Keywords
Τυχαία Θέματα