VIDEO: Παίξτε κλασσικά παιχνίδια στον Google Chrome!

22:02 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Παίξτε κλασικά arcade games μέσα από τον browser σας.

Πριν από ένα μήνα η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες του Google Chrome θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια που προέρχονται από τις κονσόλες, μέσα από τον browser τους,
χωρίς καν να χρειαστεί να τα εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους. Βέβαια, μη περιμένετε να δείτε games όπως το Skyrim ή το Battlefield 3 να τρέχουν μέσω του Chrome...τουλάχιστον όχι ακόμα. Για την ώρα, θα χρειαστεί να αρκεστείτε σε τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει σε πλατφόρμες τύπου Xbox Live Arcade, όπως το Bastion, της Supergiant Games.
Αυτή τη φορά, μία ομάδα από developers κατάφερε να μεταφέρει μια έκδοση του MAME από το Linux στον Chrome, μέσω του Native Client που διαθέτει ο browser της Google. Από σήμερα λοιπόν, θα δείτε κάθε μέρα να ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερα ROMS στο Chrome Web Store. Μπορείτε να ανεβάσετε και τα δικά σας roms, αρκεί να τα έχετε νόμιμα ή να διατίθενται δωρεάν, όπως το Robby Roto, το οποίο μπορείτε ήδη να παίξετε από σήμερα. Το Google Chrome MAME application δεν υποστηρίζει όλα τα games που υπάρχουν στο MAME, αλλά ελπίζουμε οι προγραμματιστές της Google να κάνουν διαθέσιμα περισσότερα παιχνίδια όσο περνάει ο καιρός.

Ο Native Client (NaCl) είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν γλώσσες προγραμματισμού, όπως C ή C++, απευθείας μέσα από τον Chrome. Έτσι, μπορούν να εμπλουτίσουν τις εφαρμογές τους με υψηλής ποιότητας γραφικά και ήχο, χωρίς να επηρεάζεται το λειτουργικό σύστημα. Υποστηρίζονται τόσο δισδιάστατα, όσο και τρισδιάστατα γραφικά, ενώ είναι δυνατή η χρησιμοποίηση mouse και gamepad, full screen mode, Web Audio API κτλ.

H Google στηρίζει τον Native Client (και όχι άδικα), για να μπορέσει να δημιουργήσει τη δική της gaming πλατφόρμα μέσω του Chrome. Αρκετές εταιρείες έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους, όπως οι Bungie, Warner Bros και Square Enix, ενώ ήδη ετοιμάζονται games τα οποία θα διατεθούν μέσω του Chrome Web Store. Με την Mozilla να προετοιμάζει τη δική της gaming πλατφόρμα για τον Firefox, φαίνεται πως βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια μιας νέας εποχής για το gaming.

Όσοι από εσάς έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και θέλετε να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές, μπορείτε να κατεβάσετε το Native Client SDK μέσα από το Chromium Blog.

gameworld.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα