WSJ: Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αποφύγουν μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

20:11 16/1/2012 - Πηγή: 24wro

Καθώς η Ελλάδα και οι πιστωτές της ετοιμάζονται για ακόμη μια εβδομάδα έντονων διαπραγματεύσεων... οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πλέον υποστηρίζουν ότι το θέμα είναι λιγότερο να βοηθήσουν τη χώρα στα προβλήματά της και περισσότερο να αποφύγουν μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που μπορεί να απειλήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η τρόικα
έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει πως η Ελλάδα δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τη θέληση να εκτελέσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί σε αντάλλαγμα της βοήθειας, σύμφωνα με άτομα κοντά στις διαπραγματεύσεις, ενώ αναφέρουν πως είναι πρόθυμοι ακόμα και να μην εγκρίνουν την επόμενη δόση του Μαρτίου.
Παράλληλα με το άγχος των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών διεκόπησαν την Παρασκευή και θα ξεκινήσουν ξανά την Τετάρτη.
Μέχρι πρόσφατα, το Νοέμβριο, η Ελλάδα και οι δανειστές της ήταν αισιόδοξοι ότι ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, θα κατάφερνε να σταθεροποιήσει το χρέος της Ελλάδας και θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Αλλά έκτοτε, αυτή η κυβέρνηση η οποία δεν αποτελείται αποκλειστικά από τεχνοκράτες αλλά και από βουλευτές οι οποίοι ασχολούνται ως επί το πλείστον με τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα λάβουν χώρα το Μάρτιο, έχει παραλύσει, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα