Zω έναν εφιάλτη απο τη Χρυσή Αυγή!

15:08 14/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ελληνοαλβανός σκηνοθέτης της παράστασης «Corpus Christi» περιγράφει τις άγριες στιγμές της επίθεσης...
από παραθρησκευτικούς και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του

Τα πλοκάμια της και στον χώρο της τέχνης άπλωσε η Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να επιβάλει τον νόμο του... σκοταδισμού, με θύμα τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi» («Το Σώμα του Χριστού»).

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν
μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, με τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή μελών και βουλευτών της ακροδεξιάς οργάνωσης, επιχείρησαν να ματαιώσουν για δεύτερη φορά την πρεμιέρα της παράστασης, χαρακτηρίζοντας το θεατρικό έργο του συγγραφέα Τέρενς ΜακΝάλι «βλάσφημο».

Το θέατρο «Χυτήριο» μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, αφού περίπου 100 θερμόαιμοι μαζί με μέλη των «ταγμάτων εφόδου» χλεύασαν και απείλησαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας τους θεατές να εισέλθουν στον χώρο και να παρακολουθήσουν το έργο.

Το έργο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι προσβάλλει τον Ιησού και τους Αποστόλους. Ωστόσο, όπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου, το «Corpus Christi» αφηγείται με καινούργιο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά και σε μια περίοδο που περισσότερο από ποτέ παλεύουμε να φιλτράρουμε τα όσα μας έχουν «σερβιριστεί» ως επίσημη αλήθεια και ιστορία.

«Εδώ θα γίνει ο τάφος σου»
«Νιώθω σαν να μας βίαζαν. Μας εγκλώβισαν μέσα στο θέατρο, δεν μπορούσαμε να βγούμε, μας έβριζαν, χτυπούσαν τις πόρτες και πέταγαν γιαούρτια. Μου φώναζαν, "Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου. Θα σε βρούμε, μην ανησυχείς. Θα σε κάψουμε ζωντανό. Να πας στους μωαμεθανούς να τα κάνεις αυτά"», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

«Ναι, είμαι Ελληνοαλβανός, από τη μεριά της μάνας μου! Τι σημαίνει αυτό; Τα ελληνικά είναι η μητρική μου γλώσσα, από την ηλικία των πέντε ετών τα γνωρίζω, αλλά μεγάλωσα στην Αλβανία.

Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα να λέω ότι κουβαλάω και τους δύο πολιτισμούς μέσα μου και τις δύο γλώσσες. Σε περίπτωση που βρισκόμουν στο Χόλιγουντ και ήμουν 5ης γενιάς Ελληνας θα μου έδιναν την Ακρόπολη για να κάνω γυρίσματα. Τότε όλοι θα ήταν περήφανοι και ξαφνικά θα ανακάλυπταν την ελληνική μου καταγωγή...

Η ΕΛ.ΑΣ. έπαιζε τον ρόλο θεατή στα... δρώμενα των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο.

Και μόνο από το επίθετό μου δεν χρειάζονται να γίνουν άλλα σχόλια. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που θα αμφισβητήσουν την ελληνικότητά μου; Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν έχει γεωγραφικά σύνορα», υπογραμμίζει ο Λαέρτης Βασιλείου. Οταν τον ρωτάμε για την παράσταση και για την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, χαρακτηρίζοντας το έργο «απαράδεκ
Keywords
Τυχαία Θέματα