Αγοράζει χρόνο με δημοψήφισμα ο Παπανδρέου!

13:01 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Γαντζωμένος μέχρι την τελευταία στιγμή στην εξουσία βρίσκεται...
ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην κυβέρνηση κάνοντας δημοψήφισμα κι όχι εκλογές
Μιλώντας πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη. Η συζήτηση θα κρατήσει 3 ημέρες, δηλαδή θα θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ της Παρασκευής.  Η Κυβέρνηση διαθέτει 153 βουλευτές και απαιτείται να πάρει τουλάχιστον 151 ψήφους
Η ουσία είναι ότι ο Παπανδρέου τα θέλει όλα και τα θέλει για πάρτη του, επιχειρώντας να υπεκφύγει του λαϊκού αιτήματος που είναι ένα: εκλογές. Επιχείρησε έτσι σήμερα να θέσει την χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο δηλώνοντας ότι θα τεθεί σε δημοψήφισμα η νέα δανειακή σύμβαση όταν ετοιμαστεί (δηλαδή πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα) – ενώ για τις ανάγκες της παρούσης περιόδου απάντησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πιέζουν ζητώντας συγκυβέρνηση ή εκλογές, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά δηλαδή εκβιάζει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του!
Σημειώνεται ότι ήδη εμφανίσθηκε ένα νομικό πρόβλημα όσον αφορά το δημοψήφισμα, καθώς δεν επιτρέπεται να γίνει δημοψήφισμα για δημοσιονομικά ζητήματα, όπως είναι η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.
Κατά τα λοιπά ο ΓΑΠ εμφανίσθηκε ως σε προεκλογικό μπαλκόνι. Τα έβαλε με τα συμφέροντα και τους τραπεζίτες, στους οποίους ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζές τους θα κρατικοποιηθούν και το κράτος θα πάρει κοινές μετοχές και όχι προνομιούχες όπως ήθελαν εκείνοι. Μέτωπο είχε και προς τα μήντια και τους δημοσιογράφους που, όπως υποστηρίζει, κρύβουν την αλήθεια για την επιτυχία της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής. Το τρίτο μέτωπο του ΓΑΠ ήταν προς την αριστερά που επεχείρησε να την ταυτίσει με τη βία.
Οι εξαγγελίες του ΓΑΠ έγιναν δεκτές με μάλλον χλιαρό χειροκρότημα από τους βουλευτές. Αρκετοί δεν σηκώθηκαν όρθιοι και ακόμη περισσότεροι δεν χειροκρότησαν. Ανάμεσα στους βουλευτές που ζητούσαν πρωτοβουλίες υπήρχε προβληματισμός γιατί επεδίωκαν πρωτοβουλίες στην αντίθετη κατεύθυνση. Η στάση τους θα αποσαφηνιστεί τις προσεχείς μέρες.
Και το ερώτημα είναι ένα. Αφού θα κάνει δημοψήφισμα, το ανώτατο όπλο της Δημοκρατίας, γιατί να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης; Τρικυμία εν κρανίω με λίγα λόγια.
Αυτές είναι οι περίφημες πολιτικές πρωτοβουλίες που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίμεναν από τον… ηγέτη τους; Αστεία πράγματα.
Αντί να πάει σε εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξουν πραγματικές κινήσεις εκτόνωσης, σύρει τον κόσμο σε ένα δημοψήφισμα με
Keywords
Τυχαία Θέματα