Αίνιγμα γύρω από την παράταση της θητείας της κυβέρνησης

09:12 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Γερμανό ομόλογό...
του κ. Ρέσλερ, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης φέρεται να έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση του Μαξίμου να μετακινηθεί στο γνώριμο γι΄ αυτόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Παπουτσή.

Το Μαξίμου αναζητά τη λύση στη «καραμπόλα» ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για να προχωρήσει σε δύο αλλαγές και όχι σε ανασχηματισμό και να δώσει απαντήσεις στα σενάρια περί παράτασης της θητείας της κυβέρνησης.
Και αυτό γιατί αναπτύχθηκε χθες μία ολόκληρη φιλολογία γύρω από το αν η επικείμενη μετακίνηση Χρυσοχοίδη σημαίνει και παράταση του χρόνου των εκλογών.

Το σενάριο έλεγε δηλαδή ότι οι Γερμανοί λόγω του πολιτικού καυγά ανάμεσα στον κ. Ρέσλερ και τον Μ. Χρυσοχοίδη έχουν απαιτήσει την απομάκρυνσή του από το Ανάπτυξης και αυτή η απαίτηση δε μπορεί να έχει χρονικό ορίζοντα δύο μηνών αλλά περισσότερο… Τέτοιες πληροφορίες πάντως δεν επιβεβαιώνονταν χθες από καμία πλευρά και όλες οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε ανακοινώσεις από το Μαξίμου σήμερα.

Το θέμα φαίνεται ότι «κολλάει» στην ένσταση της ΝΔ να τοποθετηθεί πολιτικό πρόσωπο και πολύ περισσότερο στέλεχος της ΝΔ (συζητιόταν χθες το όνομα του Κ. Χατζηδάκη) στη θέση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης με το επιχείρημα ότι ο χαρακτήρα της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένος, υπηρεσιακός και ο χρόνος πλέον για τις εκλογές μετρημένος.

Το Μαξίμου απαντά ότι δεν γίνεται από τη μία να μιλάμε συνεχώς για την Ανάπτυξη και από την άλλη να μην υπάρχει συναίνεση στη στελέχωση της θέσης που τη συμβολίζει, φαίνεται όμως ότι κερδίζει τελικά έδαφος η λύση του να αναλάβει υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης ένα μη πολιτικό πρόσωπο της απόλυτης επιλογής Παπαδήμου ή να μη μετακινηθεί ο κ. Χρυσοχοίδης τελικά και να βρεθεί άλλη λύση για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Παπαδήμος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν οι θέσεις των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών που έχουν παραιτηθεί από την κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι οι αρμοδιότητές τους θα καλυφθούν από τους προϊσταμένους τους υπουργούς, έχει όμως να αντιμετωπίσει και τη φυγή Βενιζέλου.

Χθες έγινε συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ωστόσο επιμένουν ότι ο κ. Βενιζέλος δύσκολα θα φύγει από την κυβέρνηση πριν από τα μέσα του μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα