Αλαζόνα και δειλό λένε τον Σαρκοζί οι Τούρκοι!

21:06 21/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αλαζόνα και... «δειλό» αποκαλούν τον Σαρκοζί ο τουρκικός τύπος. Αιτία για τους χαρακτηρισμούς αποτελεί η πληροφορία που όλες οι εφημερίδες καταχωρούν, ότι επί δυο ημέρες δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του προέδρου Γκιούλ που τον έψαχνε για το γνωστό θέμα του νομοσχεδίου για την αρμενική γενοκτονία που ενοχλεί την ‘Αγκυρα.
Ο κ.Γκιούλ, αφού δεν έγινε δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία , εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τη Γαλλία
να μην θυσιάσει φιλία, κοινά συμφέροντα και δεσμούς για μικροπολιτικούς στόχους, γράφει η HURRIYET. Να αποφύγει κινήσεις που θα την μετατρέψουν «σε χώρα που δεν σέβεται την ελευθερία έκφρασης» κάλεσε τη Γαλλία ο πρόεδρος Γκιούλ, σύμφωνα με τη ΖΑΜΑΝ.
Την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν και τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη ΖΑΜΑΝ, τα κόμματα AKP, CHP και MHP εξέδωσαν κοινή διακήρυξη με την οποία καταδικάζουν το νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι το κουρδικό κόμμα, BDP, αρνήθηκε να υποστηρίξει τη διακήρυξη.
Στο μεταξύ κατά του νομοσχεδίου και οι Αρμένιοι της Τουρκίας.
Η VATAN γράφει ότι και το Αρμενικό Πατριαρχείο της Τουρκίας αποδοκίμασε το νομοσχέδιο. Σε δήλωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα φαίνεται να μην δίνει προσοχή στο γεγονός ότι Τούρκοι και Αρμένιοι ζουν ειρηνικά στην Τουρκία.

prionokordela.gr
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε , σύμφωνα με τη HURRIYET, και ο Οχράν Ντικ, αδελφός του δολοφονηθέντος αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντίκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα