Αναγέννηση στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

21:00 11/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το μεγαλύτερο οργανωμένο πάρκο της Αθήνας που εκτείνεται σε 1.200 στρέμματα, το Πάρκο ...Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στον Δήμο Ιλίου, προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να ανακάμψει και να αφήσει πίσω τις εικόνες εγκατάλειψης που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η εικόνα εγκατάλειψης που επικρατούσε σε πολλά σημεία της τεράστιας αυτής έκτασης έχει αλλάξει ριζικά και ένα ανανεωμένο πάρκο υποδέχεται πλέον τους χιλιάδες επισκέπτες που, ειδικά τα Σαββατοκύριακα,
κατακλύζουν τον χώρο.

Η κα Τζούλια Τζώρτζη, διευθύντρια του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου, δήλωσε ότι «τον τελευταίο χρόνο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα για την ανάδειξη του πάρκου μέσω των πολλών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται. Προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα του».

Οι φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης εγκαταστάσεων είναι ορισμένες από τις πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει, προκειμένου το πάρκο να αλλάξει πρόσωπο.
Σε μερικούς μήνες, μάλιστα, θα λειτουργήσει και το σύστημα ανακύκλωσης υδάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες του πάρκου σε άρδευση και πυροπροστασία, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται και η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος του Δικτύου Εθελοντών του Πάρκου, οι οποίοι μέσω των πολλών δράσεων που οργανώνουν φροντίζουν για να διατηρηθεί το πάρκο ζωντανό.

«Ο αριθμός των εθελοντών έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Αν και στην αρχή συμμετείχαν στις δράσεις εθελοντές από τους γειτονικούς δήμους, σήμερα έρχεται κόσμος για να βοηθήσει απ’ όλη την Αττική, ακόμη και από περιοχές όπως το Φάληρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Βικελής, συντονιστής του Δικτύου Εθελοντών.

Το βασικότερο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει είναι αυτό της χρηματοδότησης αλλά και της έλλειψης προσωπικού, καθώς οι τρεις υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του χώρου δεν επαρκούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα