Αγγελόπουλοι: 100 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια!

12:55 8/6/2011 - Πηγή: 24wro
Eκατό εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδέψει οι Αγγελόπουλοι για τον μπασκετικό Ολυμπιακό...
Τα υπέρ και τα κατά τους.
Στο μπάσκετ ο... επιστημονικότερος τρόπος να πει κανείς ψέματα είναι να μιλήσει μέσω των αριθμών της στατιστικής. Στην οικονομία, ωστόσο, τα νούμερα αποτελούν τη μόνη πραγματικότητα και στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν πληρώσει την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό με... καράβια
χρυσάφι.
Στους ίδιους δεν αρέσει να αποτιμάται η προσφορά τους με νούμερα, αφενός διότι από την πρώτη στιγμή έκαναν υπερβάσεις δίχως να λογαριάζουν τα χρήματα και αφετέρου επειδή μόνο αυτοί γνωρίζουν με ακρίβεια τις λεπτομέρειες των δαπανών τους σε όλα τα επίπεδα.
Από την άλλη πλευρά, όμως, τα νούμερα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της τεράστιας προσφοράς τους και βάσει των εκτιμήσεων από την επταετή θητεία τους υπολογίζεται πως έχουν χάσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ!
Το ποσό αυτό προκύπτει απ' όσα έχουν ξοδέψει, σε συνδυασμό με τα έσοδα που είχαν. Κι αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να τονιστεί, καθώς οι Αγγελόπουλοι είχαν και έχουν ως στόχο να κάνουν τον Ολυμπιακό πετυχημένο και στο επιχειρησιακό του κομμάτι. Αλλωστε δημιούργησαν μια άρτια διοικητική δομή στην ΚΑΕ, με συνέπεια η λειτουργία του να χαρακτηρίζεται από «υγεία» που τόσο πολύ λείπει από τον ελληνικό αθλητισμό.
Τα έξοδα μεταβίβασης της ΚΑΕ
Οι Αγγελόπουλοι «μπήκαν» στην ΚΑΕ το 2004 και για τα τρία πρώτα χρόνια μοιράζονταν τα έξοδα με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Παράλληλα στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ είχαν αναλάβει να αποπληρώνουν μέρος των χρεών.
Το ακριβές νούμερο το ξέρουν μόνο οι ίδιοι και ο Γιώργος Σκινδήλιας. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως το τμήμα μπάσκετ είχε περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη το καλοκαίρι του 2004 και εθεωρείτο ανυπόληπτο όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην (πολύ πιο ισχυρή τότε) ελληνική «πιάτσα».
Οι Αγγελόπουλοι το ανέσυραν από την αφάνεια και με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης από τον Κόκκαλη το καλοκαίρι του 2009 προχώρησαν στην αυτονόμησή του. Ετσι μισθώσαν και εξόπλισαν πολυτελώς καινούργια γραφεία στην Ακτή Θεμιστοκλέους, ενώ δημιούργησαν νέο σήμα και παράλληλα καινούργια ιστοσελίδα. Ως συνέπεια ενίσχυσαν πάρα πολύ το brand name του Ολυμπιακού στην παγκόσμια αγορά.
Το μεγαλύτερο μπάτζετ
Το καλοκαίρι του 2008 έδωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια στον Τζος Τσίλντρες και δαπάνησαν 10,5 εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν τον Παπαλουκά από την ΤΣΣΚΑ, αλλά το μεγαλύτερο μπάτζετ τους δημιουργήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Τη σεζόν 2009-10, ένεκα της προσθήκης του Κλέιζα και του νέου τριετούς συμβολαίου του Μπουρούση, εκτιμάται πως τα συνολικά έξοδα της ομάδας ήταν μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρώ!
Σε αυτά εκτός του αγωνιστικού προϋπολογισμού, υπολογίζονται και τα έξοδα μετακίνησης μαζί με τα λειτουργικά, οι προμήθειες σε ατζέντηδες και Eφορία και το ενοίκιο στο ΣΕΦ. Πρέπει να τονιστεί πως οι Αγγελόπουλοι καταθέτουν πραγματικ
Keywords
Τυχαία Θέματα