Απ’ το αυτί και στον …Πρόεδρο για το Ελληνικό!

22:18 24/1/2012 - Πηγή: 24wro
Τις ενστάσεις της για το...
μοντέλο αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής .

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη της Επιτροπής στον κ. Παπούλια το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει η, απολύτως λανθασμένη, άποψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολυτέλεια καθώς επιβραδύνει την ανάπτυξη. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε το θέμα του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η αξιοποίηση του οποίου δεν
βασίζεται σε ένα ευρύτερο χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά ουσιαστικά καλεί τους επενδυτές να προσδιορίσουν εκείνοι τι θα επιθυμούσαν ως χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μέσα από την αναβάθμιση των δασικών υπηρεσιών.
Παράλληλα όμως έγινε αναφορά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την Επιτροπή ως σημαντικότερα παραμένουν αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της διαχείρισης των υδατικών πόρων ιδιαίτερα δε σε περιοχές που έχουν εντοπισθεί αυξημένες τιμές χρωμίου, αρσενικού και νιτρικών. Τον κ. Παπούλια επισκέφθηκε το Προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, Πρόεδρος – Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, Αντιπρόεδρος και Βουλευτής ΛΑΟΣ Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, Γραμματέας).

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα