Απαλλάξου από την ημικρανία χωρίς φάρμακα

10:00 26/3/2013 - Πηγή: 24wro

Μάθε πώς θα καταπολεμήσεις τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες αποτελεσματικά, χωρίς παυσίπονα.
Όποιος πάσχει από ημικρανίες γνωρίζει πολύ καλά πόσο...

εξουθενωτικός είναι ο πόνος. Υπάρχουν άραγε τρόποι πρόληψης; Τι μπορείς να κάνεις για να μη φτάσεις στο σημείο να ζητάς απεγνωσμένα παυσίπονα;

Μάθε πώς μπορείς να βγάλεις knock out τον πονοκέφαλο με τρόπο φυσικό.

1. Καταπολέμησε το στρες
Το
άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες εμφάνισης ημικρανιών. Αν και είναι αδύνατο να απαλλαχθείς εντελώς από το άγχος, υπάρχουν τρόποι για να το μειώσεις αισθητά.

2. Παρακολούθησε τη συχνότητα των ημικρανιών
Την επόμενη φορά που θα έχεις ημικρανία, κατάγραψε τι έφαγες εκείνη την ημέρα, τι δραστηριότητες έκανες και πόσο στρες είχες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να διερευνήσεις τι σου προκαλεί ημικρανία και να το καταπολεμήσεις.

3. Πρόσεξε τη διατροφή σου
Κάποιες τροφές είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την ημικρανία. Προσπάθησε να τις βγάλεις από τη διατροφή σου ή τουλάχιστον να τις μειώσεις αισθητά. Κόκκινο κρασί, αλκοόλ, εσπεριδοειδή, τυρί, καφές και σοκολάτα είναι μερικές από τις ένοχες τροφές. Αντίθετα, τροφές όπως το τζίντζερ έχουν ιδιότητες ευεργετικές κατά της ημικρανίας.

4. Κοιμήσου καλά
Αν πάσχεις από ημικρανίες είναι πολύ σημαντικό να βάλεις πρόγραμμα ύπνου! Οι αϋπνίες αλλά και ο παρατεταμένος ύπνος επιδεινώνουν την κατάσταση. Βάλε λοιπόν ξυπνητήρι και μάθε να σηκώνεσαι νωρίς, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη – που μπορείς να μάθεις πατώντας εδώ. Αν πάλι έχεις αϋπνίες, καταπολέμησέ τες άμεσα διότι χάνεις τα οφέλη του ύπνου!

5. Πάρε βιταμίνες και μέταλλα
Κάποιες βιταμίνες και μέταλλα μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις ημικρανίες. Βιταμίνη Β, συνένζυμο Q10 και Μαγνήσιο δρουν αποτελεσματικά κατά αυτού του είδους πονοκεφάλου. Φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως τα καρύδια, η σόγια και το σπανάκι ή μετά από συνεννόηση με το γιατρό σου, προμηθεύσου από το φαρμακείο κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

6. Κάνε σεξ!
Πρόσφατη μελέτη Γερμανών επιστημόνων, υποστηρίζει πως το σεξ έχει αναλγητική δράση κατά του έντονου πονοκεφάλου, ακόμη και της ημικρανίας.

trelogaidouri
Keywords
Τυχαία Θέματα