Απήγαγαν, βασάνιζαν και απαιτούσαν χρήματα από Πακιστανούς

09:16 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, 5 αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερις ...
Σύροι και ένας Παλαιστήνιος, που κατακρατούσαν παράνομα δύο Πακιστανούς, και τους απαιτούσαν εξαναγκαστικά χρήματα για να τους απελευθερώσουν. Αναζητούνται, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, και άλλοι τρεις 3 αλλοδαποί.
Οι 5 συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης, της οπλοχρησίας,
καθώς και της κατοχής ναρκωτικών που βρέθηκαν επάνω τους. Τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, που εντόπισαν τους δύο αρχικά συλληφθέντες. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δυο νεαρών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 25 και 22 ετών, την προηγούμενη Τρίτη, το πρωί, τους προσέγγισε ο 21χρονος συλληφθείς και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο.
Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους. Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων 10.000€.
Kατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο απαχθέντες, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που άμεσα μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο (2) υπηκόους Συρίας (34χρονο και 47χρονο) και τους συνέλαβαν. Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν στα σπίτια τους και οι υπόλοιποι τρεις 3 αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δύο Σύρων (34χρονου και 27χρονου) από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος 734 γραμμαρίων ακατέργαστη κάνναβη και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και  δύο νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου Παλαιστίνιου βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους είκοσι εννέα  29 γραμμαρίων. Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

prionokordela.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα