Αποχωρούν οι συγκεντρωμένοι από το κέντρο της Αθήνας

15:16 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στην κυκλοφορία δίνονται σιγά σιγά οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και την πλατεία Συντάγματος...
καθώς προς ολοκλήρωση βαίνουν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Οι 40.000 περίπου συγκεντρωμένοι βρέθηκαν περιμετρικά της Βουλής και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δυσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ψηφιστούν
αύριο το βράδυ στο Κοινοβούλιο. Μπροστά από τον σιδερένιο φράχτη είχαν «παρατχθεί» μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και οδηγοί ταξί μέλη του ΣΑΤΑ. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ο αριθμός των συγκεντρωμένων στο κέντρο της Αθήνας δεν ικανοποιήσε τις προσδοκίες των συνδικάτων.
Την απογοήτευσή του για τη μικρή συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, παρά την καθολική, όπως είπε, συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία.

«Δυστυχώς, δεν είναι της μαζικότητας που θα έπρεπε η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ» μιλώντας στο Real FM, κάτι το οποίο απέδωσε στη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα συμμετέχοντας στη πορεία του ΠΑΜΕ έσπευσε να δηλώσει: «Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα στο σύστημα» τόνισε η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Απο την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε και πάλι εκλογές, ενώ δήλωσε ότι: «Παραδίδουν τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές. Παραδίδουν την κοινωνία στην πυρά του μνημονίου. Δεν θα τους αφήσουμε».

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα