ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το mail του Υπουργείου Εργασίας στην τρόικα

18:13 18/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τη στιγμή που ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής...
το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί εξ αποστάσεως να γεφυρώσει τα όποια «χάσματα» υπάρχουν στα εργασιακά με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Σήμερα ο κος Βρουτσης οι συνεργάτες τους, έστειλαν ένα email στους τροικανούς, με
το οποίο προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για να μην ισχύσουν οι απαιτήσεις των κυρίων Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για πλήρη κατάργηση των τριετιών και των αποζημιώσεων.
Τι γράφει το ηλεκτρονικό μήνυμα;
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο mail επισημαίνεται ότι οι τριετίες έχουν ένα έντονο πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό συμβολισμό και γι' αυτό πρέπει να διατηρηθούν και να παραμείνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΓΣΣΕ.
Η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας για τις αποζημιώσεις περιλαμβάνει ότι μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο εργαζόμενος όταν απολύεται θα λαμβάνει 12 μισθούς όπως ισχύει και σήμερα. Από τα 16 χρόνια όμως και πάνω να δίνονται έως 6 αποζημιώσεις επιπλέον με βάση ένα πλαφόν μέχρι 2.000 ευρώ και όχι με βάση τα 586 ευρώ όπως ζητάει η τρόικα.
Στο ίδιο e-mail προτείνεται για τους νεοπροσλαμβανομένους να ισχύσει ως ανώτατο όριο αποζημίωσης οι 12 μηνιαίοι μισθοί μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα