Απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλαδικές προωθεί το υπουργείο Παιδείας

02:10 5/4/2011 - Πηγή: 24wro

Τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου από τα Γενικά Λύκεια χωρίς να μετέχουν...



σε πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου από το σχολικό έτος 2010-2011, σύμφωνα με ρύθμιση που προτίθεται να υιοθετήσει το υπουργείο Παιδείας.

Με τη ρύθμιση αυτή, όσοι εκ των μαθητών της Γ’ τάξης του Ημερήσιου Γενικού
Λυκείου επιθυμούν να αποκτήσουν μόνον απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα μπορούν απλώς να μετέχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε ενδοσχολικό επίπεδο. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά.

Το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι στόχος της ρύθμισης είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειοφοίτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να στραφούν σε επαγγελματική ενασχόληση μετά την αποφοίτησή τους.

Οι κάτοχοι του απολυτηρίου θα μπορούν τα επόμενα χρόνια να σπουδάσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες εξετάσεις και με βάση τη βαθμολογία τους.

Το απολυτήριο που θα αποκτηθεί με συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε ενδοσχολικό επίπεδο, θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα