Μπόνους για θητεία σε πέντε ακριτικά νησιά του Αιγαίου

11:56 24/6/2011 - Πηγή: 24wro
Κοντά στα σπίτια τους θα μετατίθενται όσοι υπηρετούν τουλάχιστον δύο μήνες σε...
πέντε ακριτικά νησιά.

Τετραήμερες τιμητικές άδειες σε όσους συμπληρώνουν έναν μήνα σε μονάδες της παραμεθορίου.

Μετάθεση κοντά στα σπίτια τους θα παίρνουν όσοι στρατιώτες υπηρετούν τουλάχιστον δύο μήνες σε πέντε ακριτικά μικρονήσια του Ανατολικού Αιγαίου. Ενώ θα χορηγείται τετραήμερη τιμητική άδεια σε κάθε στρατιώτη που συμπληρώνει έναν ολόκληρο μήνα υπηρεσίας σε μονάδα της παραμεθορίου.
Με χθεσινή απόφασή του ο Π. Μπεγλίτης επιχειρεί να βάλει τέλος στις πελατειακές
σχέσεις και στο ρουσφέτι, καταργώντας τον "μπάρμπα από την Κορώνη" που επί δεκαετίες? μεσολαβούσε για τις μεταθέσεις και τις "τιμητικές" άδειες των στρατιωτών.

Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι: "Οι υπηρετούντες σε Μεγίστη, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη, Σαμοθράκη θεμελιώνουν δικαίωμα μεταθέσεως με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης, από την οποία οι 2 μήνες να είναι χρόνος υπηρέτησης σε Μονάδα Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης".

Η απόφαση αυτή, όπως εξηγεί ο Π. Μπεγλίτης, ελήφθη "στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν τη θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς Μονάδες".

Η υπουργική απόφαση ισχύει και για όσους υπηρετούν ήδη στα συγκεκριμένα πέντε νησιά. Μάλιστα μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξεταστεί η επέκτασή του και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές.

Επιπλέον, ο Π. Μπεγλίτης θεσμοθετεί το δικαίωμα λήψης δύο ημερών τιμητικής άδειας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας σε όσους υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας.


Οι "δύσκολοι" σχηματισμοί

Τετραήμερη "τιμητική" άδεια δικαιούνται όσοι συμπληρώνουν πραγματικό χρόνο υπηρεσίας ενός μηνός σε είκοσι οκτώ (28) σχηματισμούς του Εβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που ο βαθμός δυσκολίας τους είναι από 180 μόρια και πάνω. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις μονάδες στον διπλανό πίνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα