Χωριό της Σικελίας επιστρέφει στη λιρέτα

11:50 2/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο δήμαρχος ενός χωριού της Σικελίας αποφάσισε να επαναφέρει τη λιρέτα...
ως νόμισμα του χωριού του. Πρόκειται για το χωριό Μπρόλο στην περιφέρεια της Μεσίνα, το οποίο έχει 6 χιλιάδες κατοίκους.Ο δήμαρχος Σάλβο Μεσίνα συμφώνησε με διάφορα εμπορικά...




καταστήματα, κυρίως ένδυσης και τροφίμων, να δέχονται εκτός από το ευρώ και λιρέτες, στις πληρωμές των πελατών τους. Το μέτρο θα ισχύει μέχρι το 2011.

 Παρά κάποιους αρχικούς δισταγμούς, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες η πρωτοβουλία
επεκτάθηκε και στα ξενοδοχεία της περιοχής.

 Το επόμενο βήμα από τη μεριά του δήμου είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2012 να συλλέξει όλες τις εισπράξεις στο παλιό εθνικό νόμισμα της Ιταλίας και να τις μετατρέψει σε ευρώ στα γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Κατάνη και στο Παλέρμο.

 Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα υπάρχουν αποταμιεύσεις που αγγίζουν τα 2.668 δισεκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή περίπου ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που θα πρέπει να ξοδευτούν στο Μπρόλο μέχρι το τέλος του έτους ή να μετατραπούν σε ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012. Διαφορετικά, θα χάσουν κάθε συναλλαγματική αξία.

 Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, η «ρομαντική αλλά και δημιουργική πρωτοβουλία του Μπρόλο», θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον τουρισμό.
frappedoupoli 
Keywords
Τυχαία Θέματα