Χρυσοχοΐδης: Να κερδίσουμε τη μάχη χωρίς ενοχικά σύνδρομα

21:20 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Αρνητική η συζήτηση για χρεοκοπία...
«Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: θα πετύχουμε ή όχι; Και δεν έχουμε πολλές απαντήσεις. Ή θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε.

Θα πετύχουμε εάν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη χωρίς ενοχικά σύνδρομα, χωρίς αναστολές, με πλήρη πεποίθηση και πίστη ότι υπηρετούμε μια χώρα που γλιτώσαμε από τη χρεοκοπία και τώρα θέλουμε να την ανατάξουμε», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, 6 Απριλίου, στο ραδιοσταθμό Flash, αναφερόμενος στην πορεία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να προσέξουμε και να προστατέψουμε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται αυτή τη στιγμή» και ανέφερε ότι «πρέπει να βάλουμε τα παιδιά μας να δουλέψουν, γιατί τα παιδιά μας κάθονται, καθώς υπάρχει 40% ανεργία στους νέους».

Σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών προσώπων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτός από την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος για την κατάργηση του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, επισήμανε ότι είναι επιβεβλημένη η θέσπιση αυστηρού θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο

Ερωτηθείς για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα είναι αρνητική και κινείται κυρίως από όλους όσοι είτε έχουν στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της χώρας είτε δεν θέλουν να χαμηλώσουν τα επιτόκια ώστε να μπορεί να δανειστεί η χώρα απευθείας από τις αγορές.

«Το ζήτημα είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης», τόνισε. «Χρειάζεται μια προσπάθεια ανασύνταξης και ανάταξης των δυνάμεών μας, χωρίς μοιρολατρία που δεν οδηγεί πουθενά», κατέληξε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα