Δάκτυλος ΕΕ πίσω από το όχι στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

00:26 15/12/2011 - Πηγή: 24wro

Nα τα μας! Υποστηρίξαμε την είσοδο της Βουλγαρίας στην ΕΕ και τώρα η Σόφια γίνεται...

η ..φωνή της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδας!

Οπως λένε τα ρωσικά ΜΜΕ η βουλγαρική κυβέρνηση κινήθηκε καθ’ υπαγόρευση της ΕΕ στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και ακύρωσε την συμμετοχή της . Τα ρωσικά ΜΜΕ εξηγούν και το γιατί:

Την τριμερή συμφωνία Βουλγαρίας-Ελλάδας-Ρωσίας υπέγραψε
η πρώην σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που όμως λένε οι επικριτές της ακολουθούσε φιλορωσική πολιτική και ανάγκασε τη χώρα να προσυπογράψει πολυδάπανα έργα, όπως π.χ. την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Μπελένε και τη συμμετοχή στο South-Stream.Έργα που μαζί με την τριμερή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ήταν αγκάθια για την ΕΕ, διότι είναι ανταγωνιστικά προς το βασικό της πρότζεκτ, τον αγωγό Nabucco.Ετσι η νέα κυβέρνηση «τα βρήκε» με την ΕΕ και τορπίλισε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης!.

Το έργο της κατασκευής του αγωγού στοχεύει στη μεταφορά πετρελαίου στη Νότια και Δυτική Ευρώπη χρησιμοποιώντας τη Βουλγαρία και όχι τη γνωστή οδό Μαύρη Θάλασσα – Βόσπορος – Δαρδανέλια για αποσυμφόρηση της περιοχής.

Τα σενάρια και οι φήμες πάντως στα βουλγαρικά ΜΜΕ για τις περαιτέρω εξελίξεις κάνουν λόγο για δήθεν συμφωνία Πούτιν και βουλγαρικής κυβέρνησης που επιτρέπει την αποχώρησή της από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά δρομολογεί και επιταχύνει τα δύο άλλα πρότζεκτ: την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου και τη συμμετοχή της στο South-Stream.

Τελικά έχει μέλλον η τριμερής συμφωνία; Θα κατασκευαστεί ή όχι ο περίφημος αγωγός; Κατά την Ντόυτσε Βέλλε η κατάσταση θα αποσαφηνιστεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα