Ο έφηβος που νίκησε την ζούγκλα και τους τρομοκράτες

23:06 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Πραγματικά συγκλονιστική είναι η ιστορία ...ενός 14χρονου αμερικανού, ο οποίος μετά από πέντε μήνες ομηρίας στα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών, κατέκτησε την ελευθερία του περπατώντας για δύο ημέρες ξυπόλυτος μέσα στη ζούγκλα. Ο Κέβιν Λάνσμαν ήταν κρατούμενος τρομοκρατών σε ένα νησί στις Νότιες Φιλιππίνες.
Οι δράστες τον είχαν απαγάγει μαζί με την αμερικανο-φιλιππινέζα μητέρα του και έναν εξάδελφό του, ενώ έκαναν διακοπές στο νησάκι Ζαμποάνγκα. Λίγες μόλις ημέρες μετά την απαγωγή οι συγγενείς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες,
κλήθηκαν να καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση των κρατουμένων. Ωστόσο, πέντε μήνες αργότερα ο Κέβιν παρέμενε μόνος του αυτή τη φορά σε ομηρία στην ζούγκλα της επαρχίας Μπαζιλάν, καθώς η μητέρα του είχε απελευθερωθεί και ο εξάδελφός του είχε καταφέρει να το σκάσει.
Ο 14χρονος μπόρεσε να ξεγελάσει τους απαγωγείς του, όταν ζήτησε να του επιτρέψουν να κάνει μπάνιο σε κοντινό ποτάμι. Κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή τους και άρχισε να τρέχει και όταν πλέον βρέθηκε σε απόσταση ασφαλείας συνέχισε να περπατά κατά μήκος του ποταμού. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά συνάντησε μια ομάδα χωρικών, οι οποίοι του υποσχέθηκαν ότι δεν ήθελαν να τον βλάψουν. Όμως το παιδί κατάλαβε αμέσως ότι είχε μπροστά του μια δεύτερη ομάδα απαγωγέων και το έβαλε και πάλι στα πόδια.
Παρά το γεγονός ότι ήταν εξαντλημένος, άυπνος, νηστικός και τα πόδια του είχαν γεμίσει πληγές, ο Κέβιν Λάνσμαν βρήκε την δύναμη να φύγει μακριά από τον εφιάλτη. Το αγόρι χρειάστηκε άλλες 24 ώρες για να αισθανθεί ασφαλές. Έφθασε στη Μανίλα και εκεί ανέλαβε την φροντίδα του το προσωπικό της αμερικανικής βάσης. Σύντομα ο θαρραλέος 14χρονος θα συναντήσει την οικογένειά του τις Ηνωμένες Πολιτείες και εάν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται γιορτές, τότε σίγουρα τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του
Keywords
Τυχαία Θέματα