ΔΕΙΤΕ: To γωνιακό σπίτι

08:01 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οχι όμως αυτό που βρίσκεται στην γωνία του δρόμου, αλλά μια κατοικία στο Σίδνεϊ της...
Αυστραλίας, γεμάτη γωνίες!

«To σπίτι με την τονισμένη οροφή»: Έτσι το ονομάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο Chenchow Little που το σχεδίασε. Στην ουσία πρόκειται για την εξέλιξη του παραδοσιακού σπιτιού με την τριγωνική οροφή. Στην συγκεκριμένη γειτονιά του Σίδνεϊ όπου είναι κτισμένο, ένα προάστειο δίπλα στη θάλασσα, η πολεοδομία έχει επιβάλει όλα τα σπίτια να έχουν τριγωνική οροφή. Οι αρχιτέκτονες της κατοικίας των φωτογραφιών μας πήραν τον κανονισμό και τον πήγαν ένα βήμα παραπέρα, γεμίζοντας με
τρίγωνα ολόκληρη την κατασκευή.

Η τριγωνική γεωμετρία της οροφής κατηφορίζει και στην πρόσοψή του, δημιουργώντας αρθρωτά ανοίγματα που σού δίνουν την εντύπωση ότι ολόκληρο το σπίτι είναι ένα τεράστιο Transformer και στο επόμενο δευτερόλεπτο θα αρχίσει να περπατάει. Αντίθετα με τα περισσότερα σπίτια, εδώ είναι το σαλόνι που βρίσκεται κάτω από την τριγωνική οροφή και όχι τα υπνοδωμάτια, που μένουν στο ισόγειο. Κι αυτό γιατι οι Chenchow Little ήθελαν να εκμεταλλευθούν τα ανοίγματα λόγω της κλίσης της οροφής για να προσφέρουν υπέροχη θέα στο λιμάνι του Σίδνεϊ και για να γεμίσουν το χώρο με φως.

Τα παράθυρα, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να είναι συμβατικά σε μια τέτοια κατασκευή. Παίρνουν τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων και με τη χρήση διαφορετικών μεταξύ τους τζαμιών συμβάλλουν στην γενικότερη αισθητική, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες γωνίες!


Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.


Coolspotting.gr


Keywords
Αναζητήσεις
γωνιακα σπιτια
Τυχαία Θέματα